11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi în Caracal, Corabia și Dobrosloveni. Polițiștii de frontieră au găsit peste 2 kilograme bijuterii susceptibile a fi din aur

- Advertisement -

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au efectuat joi șapte percheziții la domiciliile unor persoane din județele Olt și Teleorman, acuzate de contrabandă și punerea în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. În urma descinderilor, dintre care patru au fost în municipiul Caracal – 1, orașul Corabia – 2 și comuna Dobrosloveni – 1, s-au găsit peste 2 kilograme bijuterii ce par a fi din aur, dar și zeci de parfumuri contrafăcute, bunurile fiind cumpărate din Turcia.

Anchetatorii au ridicat în total, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 2,1 kilograme bijuterii susceptibile a fi din aur și 84 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

„În ziua de  3 martie 2022, în cadrul unei acțiuni derulate la nivelul STPF Olt, polițiștii de frontieră, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au pus în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară, patru dintre acestea pe raza județului Olt și trei pe raza județului Teleorman. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia și în colaborare cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru documentarea activităţii infracţionale într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă. În urma activităților desfășurate, au fost descoperite aproximativ 2.100 de grame bijuterii din metal galben, presupuse fi din aur, și 84 de parfumuri care prezentau suspiciuni de contrafacere, purtând însemnele unor mărci cunoscute”, a declarat Lavinia Ștefănoaica, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Olt.

În continuarea verificărilor, patru femei, dintre care una din Dobrosloveni și trei din localitatea teleormăneană Turnu Măgurele, cu vârste cuprinse între 24 și 46 de ani, au fost conduse la sediul STPF Olt în vederea audierii, despre acestea existând suspiciuni că ar fi introdus în țară, diverse bunuri achiziționate din Turcia. „Atât bijuteriile descoperite, estimate la o valoare de 580.000 de lei, cât și parfumurile sus-menționate, evaluate la 25.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, dar și mai multe înscrisuri, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează reprezentantul Poliției de Frontieră.

În prezent, față de cele patru persoane se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și  punerea în circulație a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți