11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sprijin pentru refugiații din Ucraina și din partea Episcopiei Slatinei și Romanaților și Protoieriei Caracal

- Advertisement -

Chiar dacă se situează undeva în partea de sud a României, departe de zona de intervenție umanitară în cazul ucrainenilor care au fugit din calea războiului pe care Federația Rusă l-a deschis în țara lor în urmă cu zece zile, Episcopia Slatinei și Romanaților și Protoieria Caracal au decis să vină în sprijinul refugiaților și au organizat, la fel cum au făcut-o și alte instituții importante din județ, printre care și Inspectoratul Școlar Județean Olt, o campanie de strângere de produse de primă necesitate.

Campaniei s-au alăturat preoți, credincioși și diferiți sponsori care, în numai câteva ore au reușit să strângă aproape 3,5 tone de ajutoare în valoare de 60.000 lei, din care 10.000 lei reprezintă contribuția Episcopiei.

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Slatinei și Romanaților, transportul a fost asigurat la începutul acestei săptămâni de preoții Cosmin Stae și Marius Dinu Anescu din municipiul Caracal, care, cu ajutorul reprezentanților Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, au reușit să distribuie ajutoarele în zona de conflict de lângă orașul ucrainean Cernăuți.

Un transport nou cu ajutoare a făcut deplasarea spre zonele cu refugiați și spre sfârșitul săptămânii. „Dat fiind faptul că această invazie militară încă nu dă semne de încetare, iar nevoile populației ucrainiene se acutizează pe zi ce trece, Protoieria Caracal, sub coordonarea Preotului Protoiereu Ionuț Coconu, joi, 3 martie, s-a organizat un nou transport de produse de primă necesitate, de 5,5 tone”, se arată într-un comunicat remis de Episcopie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți