18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două familii de refugiați din Ucraina stau la un indian ce le-a pus la dispoziție casa din Slătioara. Fermierii le-au venit în ajutor

- Advertisement -

Sherry, singurul indian din municipiul Slatina, care a devenit celebru după ce și-a deschis un restaurant cu specific oriental în urbe, și-a pus locuința sa din comuna Slătioara la dispoziția a două familii de refugiați din Ucraina, care au fugit din calea războiului pe care Federația Rusă l-a deschis în localitatea Odesa, unde stăteau și erau vecini. Este vorba despre un indian, un pakistanez, soțiile lor ucrainience, dar și o fată, fiica uneia dintre cele două familii, care stau în localitatea învecinată municipiului reședință a județului Olt.

Pentru a putea fi cazați, în sprijinul lor au venit fermierii din județ, membri ai Asociației Tinerilor Fermieri, în frunte cu președintele Florin Ciobanu, care asigură legumele, zacusca, cartofii, uleiului și alte produse atât de necesare pentru a găsit mâncarea în restaurantul din Slatina cu specific indian.

Florin Ciobanu le-a făcut deja o vizită refugiaților din Ucraina, stabiliți în casa indianului Sherry din Slătioara, care în acest sfâșrit de săptămână i-au făcut o demonstrație culinară acestuia, gătind rețete din țara lor de proveniență.

„Cele două familii din Ucraina se integrează perfect în România – Olt – Slătioara și ne-au făcut o demonstrație culinară – delicioasă, cu rețete made în Ucraina – India – Pakistan. Le-am ridicat moralul și i-am încurajat să gândească la viitor (se gândesc să se integreze în societatea locală, să -și găsească un job) chiar dacă au pierdut totul și au lăsat toată viața în Odesa, Ucraina, unde nu vor să se mai întoarcă… unde casele și afacerile au fost distruse de bombele lui Putin… Pentru o «secundă» Ucraina – India – Pakistan – România – au mâncat, au râs și au trăit clipa… Ce frumoasă este Pacea! Viața merge mai departe! Viața TREBUIE să meargă mai departe! P.S. Mulțumiri speciale lui Berta Braiculescu, un român cu suflet!”, a spus Florin Ciobanu.

Tot el a fost și cel care sâmbătă a făcut un apel de găsire a unui spațiu de cazare pentru cele două familii refugiate din Ucraina, inițial în municipiul Slatina. Totodată, fermierii sunt pregătiți să primească și alți ucraineni care au fugit din calea bombardamentelor care au început în urmă cu 11 zile în țara lor.

„Căutăm un spațiu de cazare în Slatina, pentru cazarea celor două familii, formate din cinci persoane. Hrana este asigurată de restaurantul cu specific Indian, din Slatina, indianul Sherry, sprijinit cu tot ce are nevoie de membrii ATF Olt (legume, zacuscă, cartofi, ulei etc.). Colegul nostru Traian Gârtan, președintele Asociației Crescătorilor de Animale Slătioara, a venit și cu o propunere prin care poate dona produse de origine animală. Nu ne lăudam… doar dăm un exemplu de omenie… să ajutăm oameni care au pierdut totul într-o secundă și să-i ajutăm să treacă peste nenorocirea care s-a abătut asupra lor… (mâine poate ne vine și nouă rândul)… Vor mai veni și alții… noi suntem pregătiți să-i ajutăm… ne implicăm să găsim soluții… mai greu cu instituțiile statului care ieri (vineri n.r.) au fost prinse pe picior greșit și s-au bâlbâit… dar este bine că i-am trezit…”, a precizat președintele ATF Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți