12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Inspectorii de muncă au amendat cu 80.000 de lei patru angajatori din județ, pentru muncă la negru

- Advertisement -

În luna februarie a anului 2022, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au identificat patru persoane care desfășurau muncă nedeclarată. Una a fost găsită la un angajator din orașul Drăgănești Olt, cu activitate comerț, alte două erau la două firme de taximetrie din orașul Balș, iar ultima la un angajator din localitatea doljeană Pielești, cu punct de lucru în Balș, domeniul de activitate fiind baruri. Cei patru angajatori care foloseau muncitori la negru au primit amenzi într-un cuantum total de 80.000 de lei.

Concret, inspectorii de muncă olteni au efectuat luna trecută 221 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor s-au identificat peste 200 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Pentru cele mai grave, inspectorii de muncă au aplicat 63 de sancțiuni, din care 57 avertismente și șase amenzi în valoare totală de 89.000 de lei, cele mai mari fiind pentru muncă la negru.

Totodată, în februarie, au fost comunicate reprezentanților ITM Olt opt evenimente, soldate cu șase persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă și două persoane decedate în timpul programului de lucru, fapt pentru care au fost deschise două dosare de cercetare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți