Tinerii olteni care vor să fie jandarmi pot opta pentru unul dintre cele 700 de locuri de la școlile postliceale din Drăgășani și Fălticeni

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt anunță că începând de luni, 7 martie, și până la data de 27 mai 2022 se organizează o nouă sesiune de admitere în cele două unități de învățământ ale Jandarmeriei Române în care se formează subofițeri, în total fiind scoase la concurs 700 de locuri.

Sunt alocate câte 350 de locuri pentru fiecare dintre instituțiile de învățământ, acestea fiind Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

„Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și care doresc să candideze pe unul din aceste locuri, pot depune cererea-tip de înscriere începând cu 7 martie până la data de 18 martie, în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate, exclusiv în format electronic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 27 martie. Evaluarea psihologică a candidaților se susține cel târziu până la data de 22 martie 2022, conform planificării realizate de către persoanele responsabile. Urmează proba de evaluare a performanței fizice, evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

31 martie – 6 aprilie este perioada când va avea loc proba de evaluare a performanței fizice, iar proba de evaluare a cunoștințelor se va desfășura în data de 9 aprilie, la unitățile de recrutare, iar aceasta va consta într-un test grilă cu subiecte de limbă română și limbă străină, subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, dar și alte subiecte.

„Cu titlu de noutate, începând cu această sesiune, pentru candidații la concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal aflate în subordinea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, care va cuprinde, subiecte de limba română – în proporție de 40%, subiecte de limbă străină – în proporție de 15%, subiecte din legislația specifică MAI, precum și a instituțiilor politice ale statului – în proporție de 20%, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raționamentului logic –  în proporție de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă. Examinarea medicală se realizează în perioada 18 aprilie – 20 mai 2022, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale”, a mai transmis reprezentantul IJJ Olt.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai 2022. Detalii cu privire la această sesiune de admitere, inclusiv în ceea ce privește tematica și bibliografia, sunt disponibile pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, pe site-ul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi Drăgășani http://www.scoaladragasani.ro/ și Fălticeni http://www.jandarmeriafalticeni.ro/admitere/inscriere/.

Un comentariu la „Tinerii olteni care vor să fie jandarmi pot opta pentru unul dintre cele 700 de locuri de la școlile postliceale din Drăgășani și Fălticeni

  • Iți trebuie bacalaureatul?multumesc frumos.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<