10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat de 66 de ani, din Voineasa, a murit după ce casa i-a luat foc

- Advertisement -

Pompierii Gărzii Balș, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit, luni dimineață, în satul Blaj al comunei Voineasa, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la o locuință. Din păcate, proprietarul casei a fost surprins de flăcări în interiorul casei și nu a mai putut scăpa, salvatorii găsindu-l fără suflare.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, spune că, la sosirea echipajelor, locuința ardea generalizat, iar acoperișul casei era prăbușit parțial.

Proprietarul nu a mai fost găsit în viață, având arsuri pe tot corpul. „Proprietarul locuinței, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ patru ore”, a spus reprezentantul ISU.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Reprezentanții ISU Olt reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coşurile de fum necurățate, deteriorate sau neprotejate termic: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți