Un bărbat de 66 de ani, din Voineasa, a murit după ce casa i-a luat foc

Pompierii Gărzii Balș, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit, luni dimineață, în satul Blaj al comunei Voineasa, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la o locuință. Din păcate, proprietarul casei a fost surprins de flăcări în interiorul casei și nu a mai putut scăpa, salvatorii găsindu-l fără suflare.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, spune că, la sosirea echipajelor, locuința ardea generalizat, iar acoperișul casei era prăbușit parțial.

Proprietarul nu a mai fost găsit în viață, având arsuri pe tot corpul. „Proprietarul locuinței, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ patru ore”, a spus reprezentantul ISU.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Reprezentanții ISU Olt reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coşurile de fum necurățate, deteriorate sau neprotejate termic: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<