25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt a alocat 400.000 de lei, din Fondul de rezervă, pentru ajutorarea refugiaților ucraineni

- Advertisement -

Refugiații din Ucraina, care au fugit în România din calea războiului deschis de Federația Rusă în urmă cu două săptămâni, primesc sprijin financiar și din partea Consiliului Județean Olt. Întruniți în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată, consilierii județeni au aprobat joi, 10 martie, alocarea sumei de 400.000 de lei, din fondul de rezervă, în vederea desfășurării activităților specifice umanitare și de sprijin a cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite ce provin din zona conflictului armat din Ucraina. Banii ar urma să ajungă către ajutorarea ucrainenilor care au fugit de bombardamentele din țara lor prin Crucea Roșie.

La finalul ședinței forului județean, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean, a declarat că până acum toate autoritățile din Olt s-au implicat pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina, mobilizarea acestora continuând și în perioada următoare.

„Banii vor merge prin Crucea Roșie, 400.000 de lei, pentru refugiații din Ucraina. Din toate informațiile pe care le am, Prefectura Olt și UAT-urile au centralizat o serie de spații pe care le au pentru a putea caza refugiații. Sunt și privați care au pus spații la dispoziție, a apărut și Ordonanța prin care se poate plăti cazarea la anumite hoteluri, astfel încât să reușim să cazăm cât mai mulți”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți