17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

De ce să ai agende separate pentru viața personală și cea profesională

- Advertisement -

Cu toate că dispunem de zeci de aplicații de luat notițe, de organizare a timpului și a reminderelor, tot simțim nevoia să avem un suport unde să scriem de mână. În mod clar, este benefic să folosim o agendă: pentru organizarea ideilor, a gândurilor, a listelor și task-urilor, toate la un loc, menite să nu se piardă. De la elevi la bunici, toți au un carnet al lor, o agendă, un caiet special în care își notează aspecte din viața de zi cu zi, dar și idei mai profunde, vise, planuri sau dorințe.

Ce faci, totuși, când ți se amestecă toate prea tare? Când la muncă sau la facultate este o perioadă foarte aglomerată, care necesită pagini întregi pentru ședințe, task-uri, notițe, programări și alte minunății, e cazul să separi viața de la muncă de cea de acasă.

Îți vom enumera cum poți împărți eficient cele două aspecte ale vieții și ce agende propunem pentru fiecare, în așa fel încât să fii eficient în gestionarea timpului și ideilor.

 

Ce să notezi în agenda personală

Aici intră viața ta de zi cu zi. Task-urile zilnice legate de treaba prin casă, idei de gătit sau meal planning, programări la medic sau tuns, concedii, ieșiri sau zile de naștere. Tot în agenda personală poți trece listele de cumpărărturi, eventuale locuri pe care vrei să le vizitezi, filme de văzut, cărți de citit, podcasturi pe care ai vrea să le asculți, citate care te inspiră. Legat de muncă sau de școală, aici scrii orele în care ești acolo, dacă ai o ședință importantă pentru care vrei să te pregătești sau să aloci timp suplimentar. Agenda personală lasă loc de imaginație, de schițe, desene, poți scrie orice acolo și te poate ajuta în orice o folosești.

 

Agenda profesională – de ce o a doua agendă?

În agenda de la lucru notezi tot ce ai de făcut în fiecare zi: task-urile, ședințele și obiectivele. Poți nota fiecare idee importantă discutată în ședințe, idei din brainstorming-uri sau schițe și ciorne pentru ce ai de făcut. În agenda profesională poți trece ce ai realizat, ce mai ai de realizat, ce priorități ai și ce urmează, în așa fel încât să ai sub control totul. Astfel, îți poți gestiona timpul și energia, în așa fel încât să rezolvi tot ce ai nevoie. În agenda de muncă ai loc pentru tot, fără să amesteci task-uri cu rețete de cină, liste de cumpărături sau zile de naștere, care te pot bulversa.

Ce agende să alegi

Acum că am stabilit de ce este important să ai câte o agendă pentru fiecare aspect, este bine și să alegi ce model să ai pentru fiecare, să fie, poate, cât mai deosebite pentru a le distinge clar. Noi venim cu niște propuneri pentru tine, de agende pe www.unika.com.ro, unde găsești modele, culori și tipuri diferite. Mai jos îți prezentăm câteva variante de agende din piele naturală, care te vor face să îți fie plăcere să notezi tot ce ai nevoie pentru un management cât mai eficient al timpului.

Pentru locul de muncă, recomandăm modele clasice, sobre, în nuanțe închise și versatile unor ținute office. Iată exemple:

Velutino

O agendă simplă, minimalistă și cu o copertă soft touch, din piele PU, Velutino este ce ai nevoie la serviciu: un loc eficient pentru idei și task-uri, care să te ajute la muncă. Un detaliu de finețe care decorează frumos agenda este elasticul lat ce o menține închisă ori poate servi drept semn de carte, cu un mic accesoriu metalic, reprezentând numărul 2022. În 224 de pagini nedatate pe dimensiunea 16×22 cm sigur ai loc de toate obiectivele, ședințele și ideile de la lucru. Disponibilă pe verde smarald, gri, corai sau bleu marin, Velutino își poate găsi loc pe biroul tău, potrivindu-se și cu orice tip de ținută.

 

Vogue

Vogue este o agendă rafinată, sofisticată, din piele PU și disponibilă pe 2 variante de dimensiuni: 16×22 cm sau 20,5×26 cm. Cu pagini ce pot fi datate, săptămânale sau nedatate,  cu semn de carte și compartiment pentru alte documente importante, Vogue este compatibilă cu persoane workaholice și interesate să își organizeze frumos activitățile și timpul, pentru a fi cât mai eficiente. Acest tip de agendă este disponibil în cea mai clasică variantă, negru, dar și bleumarin, verde și roșu. Adună-ți cu drag gândurile și obiectivele, creativitatea și notițele în agenda Vogue, indiferent de dimensiunea ei și dă dovadă de o capacitate uimitoare de management a propriului timp!

Pe de altă parte, agendele dedicate vieții personale ne dau mai multă libertate, atât prin designul pe care îl alegem, cât și prin subiectele care pot fi abordate în acestea.Propunem, așadar, următoarele modele de agende petnru acasă:

Agenda EcoLeather
Să fii și organizat și să îți pese și de natură este mare lucru și destul de greu de realizat, dar nu ți imposibil. Prin agenda EcoLeather, din piele naturală regenerată, reușești să fii prieten cu natura și să îți pui totul în ordine. Nuanțele în care o poți alege sunt bej, bleu sau verde crud, vesele și amintind de elementele naturii. Agenda are o copertă flexibilă și un număr de 224 de pagini datate, semn de carte și așteaptă cuminte să îți notezi cele mai arzătoare vise ori planurile zilnice, mai mult sau mai puțin banale. Culorile jucăușe, aspectul flexibil și paginile ivory te încurajază să te organizezi eficient și în viața personală.

 

Agenda Denim

Cu un look fresh și o textură care imită jeanșii, agenda Denim poate fi aleasă în varianta datată ori nedatată, cu 244 sau 344 de pagini pe dimensiunea de 16×22 cm. Poți alege din opțiunile de nuanțe bej, negru, roșu și bleu marin pentru a asorta agenda cu personalitatea ta și a o face cât mai atractivă pentru a nota cu atenție fiecare gând, idee, plan și programare. Nu ai cum să uiți ceva dacă notezi tot în agenda ta!

Fie că e vorba de eficiență la muncă ori de o mai bună organizare a aspectelor de acasă, agenda poate fi un instrument salvator, un spațiu de ordonare a minții și un mare ajutor în toate. Alege de pe www.unika.com.ro, cel mai mare producător autohton de agende, modelele de care ai nevoie pentru fiecare aspect în parte și ușurează-ți viața!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți