6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina, pași importanți spre dezvoltare și spre conceptul de Smart City

- Advertisement -

Proiectele pe mobilitate reprezintă o prioritate pentru administrația publică locală din municipiul Slatina, mai multe proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 aflându-se la ora actuală în implementare în urbe. Potrivit unui comunicat remis de autorități, banii europeni de pe axa de mobilitate urbană sunt direcționați către modernizarea străzilor pe care circulă mijloacele de transport public, dezvoltarea infrastructurii pietonale, realizarea infrastructurii pentru biciclete și achiziționarea de autobuze ecologice. Astfel, capitala județului Olt face pași importanți spre dezvoltare și spre conceptul de Smart City.

Proiectul cu titlul „Modernizarea străzilor pe care circulă transportul public şi dezvoltarea infrastructurii pietonale”, implementat de Primăria Slatina, are o valoare de aproximativ 8,3 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 4,2 milioane de lei. Investițiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
„Proiectul vizează străzile Văilor şi Vintilă Vodă și are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, eficientizarea transportului public de călători prin modernizarea arterelor pe care circulă acesta, reducerea nivelului de poluare și de zgomot generat de trafic, precum și creșterea siguranței rutiere”, transmit reprezentanții Primăriei Slatina.

Lucrările de reabilitare a străzii Văilor au fost finalizate anul trecut și au constat în refacerea carosabilului, modernizarea și amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere. Totodată, a fost realizată şi o pistă pentru biciclete cu lățimea de 1,20 metri, care va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu. Aceasta va completa traseul de piste pentru biciclete care va fi creat printr-un alt proiect finanțat în cadrul POR 2014 – 2020, semnat de municipalitate. În ceea ce privește strada Vintilă Vodă, reabilitarea şi asfaltarea vor fi demarate în primăvara anului 2022, după ce anul trecut s-au desfăşurat ample lucrări de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare.

„Lucrările de anul acesta constau în modernizarea traseelor pietonale, modernizarea și amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, precum şi refacerea carosabilului pentru pista de biciclete și pentru transportul public”, arată administrația locală.

„Infrastructura rutieră joacă un rol important în viaţa fiecărui slătinean. Suntem cu toţii într-o permanentă mişcare şi avem nevoie de străzi şi trotuare pe care să putem circula în siguranţă, de un trafic fluidizat. Ţinând cont de principalele nevoi de infrastructură de transport, cu fonduri europene atrase în cadrul Programului Operațional Regional, implementăm proiecte de modernizare a reţelei rutiere și reabilităm străzile. Autoritățile publice locale din Slatina au înțeles importanța conceptului de mobilitate urbană durabilă și pun accent pe dezvoltarea transportului public urban și a infrastructurii necesare, precum și pe crearea de piste pentru bicicliști, considerând că eficiența și confortul deplasării sunt prioritare”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei, referitor la aceste proiecte de mobililitate care sunt implementate în urbe perioada aceasta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți