18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Pompierii oltenii și reprezentanții Primăriei Slatina și Poștei, un nou transport umanitar pentru refugiații ucraineni

- Advertisement -

Un nou transport cu ajutoare umanitare a plecat în cursul zilei de vineri către refugiații din Ucraina, care au fugit de războiul deschis în țara lor de Federația Rusă în urmă cu 16 zile, din municipiul Slatina. Pe lângă sprijinul acordat de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Primăriei Slatina, de data aceasta implicați în campnie au fost și angajații Poștei.   

„În fața dramei poporului ucrainean, ne-am unit cu toții, militari și civili, pentru a le alina, câtuși de puțin, suferința provocată de conflictul care a transformat firescul în nefiresc. Pompierii, reprezentații de la Primăria municipiului Slatina și cei ai Poștei Române au pregătit astăzi (vineri, 11 martie n.r.) un nou transport umanitar pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului. Mulțumim pentru solidaritate tuturor cetățenilor care au dovedit, încă o dată, că împreună putem face lucruri extraordinare!”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Sursa citată mai spune că peste trei tone de haine, paturi, jucării, alimente neperisabile și produse de igienă, donate la cortul amplasat la Fântâna Speranței, au fost trimise spre zonele de frontieră ale României cu Ucraina, cu ajutorul mijloacelor logistice din dotarea Poștei.

Și în urmă cu o săptămână aproximativ două tone de alimente neperisabile, haine, paturi, saci de dormit și produse de igienă, colectate tot de Primăria Slatina, au fost trimise cu un transport al ISU Olt spre județul Maramureș, acolo unde se află mii de refugiați ucraineni care au fugit din calea bombardamentelor din țara lor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți