14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 1.000 de amenzi aplicate de polițiștii olteni în trafic, într-o săptămână

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat săptămâna trecută pe drumurile publice din județ pentru a preveni și combate cauzele generatoare de accidente rutiere. Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate peste o mie de sancțiuni contravenționale, mai precis 1.013, în valoare totală de aproximativ 300.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 1.001 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 241 dintre ele fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 166 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate.

Totodată, s-au mai dat 36 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 18 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 16 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, și 510 alte sancțiuni.

În săptămâna 7 – 13 martie, polițiștii rutieri au reținut și 148 de permise de conducere, dintre care 94 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise, 16 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 22 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 57 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Oamenii legii au constatat și 17 infracțiuni la regimul rutier. „Polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care nouă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, patru pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și două alte infracțiuni la regimul rutier.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți