14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se construiește varianta de ocolire a orașului Corabia. Primăria și CNAIR au semnat Protocolul de colaborare pentru demararea investiției

- Advertisement -

Iulică Oane, primarul orașului Corabia, împreună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, au semnat luni, 14 martie, Protocolul de colaborare dintre Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în vederea construirii variantei ocolitoare a urbei de la malul fluviului Dunărea.

Reprezentanții Primăriei Corabia au făcut anunțul, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituției publice: „Azi (luni, 7 martie n.r.), la Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în prezența ministrului de resort Sorin Grindeanu, primarul Iulică Oane a semnat Protocolul de colaborare pentru demararea proiectului de infrastructură «VARIANTA DE OCOLIRE a orașului Corabia»”.

Proiectul inițiat de primarul Iulică Oane – «Varianta ocolitoare a orașului Corabia, județul Olt», a fost propus la finanțare, la începutul lunii decembrie a anului 2021, în cadrul Programului Operațional Transport 2021- 2027, în Axa 2 – „Îmbunătățirea conectivității prin dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru accesibilitate teritorială”. Lungimea estimată a variantei ce va ocoli orașului de la Dunăre este de 10,8 kilometri, iar costul estimat al investiției este de 18,5 milioane de euro. Sursa de finanțare este reprezentată de fondurile externe nerambursabile.

La rândul său, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a făcut referire la protocolul de colaborare între CNAIR și Primăria Corabia ce a fost semnat în prima zi a acestei săptămâni.

„Au fost semnate încă șase protocoale de colaborare între CNAIR și autoritățile locale! Continuăm astfel procesul de descentralizare pentru derularea mai eficientă a unor obiective importante pentru dezvoltarea zonală. Protocoalele semnate astăzi (luni, 7 martie n.r.) vor contribui la realizarearea următoarelor proiecte: Varianta de ocolire Ardud, județul Satu Mare; Varianta de ocolire Bocșa, județul Caraș Severin; Varianta de ocolire Corabia, județul Olt; Varianta de ocolire Flămânzi, județul Botoșani; Varianta de ocolire Negrești Oaș, județul Maramureș; Modernizarea DN 14 B și construcția unor poduri noi peste CF M200 la Teiuș și CF M300 la Crăciunel, județul Alba. Vom continua să lucrăm împreună cu autoritățile locale pentru derularea unor obiective de importanță regională. Consider că este o abordare mai eficientă, deoarece autoritățile locale știu mult mai bine realitățile zonei. Această abordare vizează nu doar obiectivele CNAIR, ci și alte obiective de infrastructură derulate de exemplu de CFR, unde unele gări au nevoie de reabilitări urgente”, a transmis ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți