10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tot ce trebuie să știi despre bacșișul la cazinou în 2022

- Advertisement -

O întrebare sau o îndoială frecventă pe care o au jucătorii de cazinou este dacă este obligatoriu să se lase bacșiș la mesele de cazinou și dacă dealerii de cazinou își păstrează bacșișurile atunci când le sunt oferite. Bacșișul la mesele de poker, blackjack sau ruletă este complet opțional mai ales când joci la free spins dar bacșișul pentru dealer este o bună practică obișnuită, mai ales atunci când jucați pentru perioade lungi de timp. Cazinourile se încadrează în una dintre cele două politici diferite atunci când vine vorba de gestionarea bacșișurilor și distribuirea acestora.

DOUĂ POLITICI PENTRU BACȘIȘURILE DEALERILOR

Păstrarea bacșișului în întregime este o politică comună de bacșișuri pe care multe cazinouri o implementează. Această politică presupune că un dealer care are performanțe bune va fi recompensat cu mai multe bacșișuri, pe care le poate păstra în întregime fără a fi nevoit să raporteze sau să le împartă cu altcineva.

Cazinourile preferă această politică, deoarece deschide calea pentru un stimulent bazat pe performanță și încurajează automat dealerii să se prezinte și să lucreze mai bine. Pentru a asigura paritatea și pentru a oferi o șansă echitabilă fiecărui dealer, conducerea unui cazinou, urmând această politică, concepe o rotație a dealerilor.

Cazinourile încearcă, de asemenea, să propună dealeri care ar aduce o vibrație pozitivă la masă. Atunci când fac acest lucru, se pot aștepta la mai multe bacșișuri din partea jucătorilor. Spre deosebire de sistemul de punere în comun a bacșișurilor, politica de păstrare a bacșișului în întregime nu lasă loc de discrepanțe. În plus, nu există nicio complexitate în ceea ce privește stocarea și monitorizarea intrărilor și ieșirilor unui fond comun de bacșișuri. Dealerilor nu li se pune niciodată o întrebare atunci când iau acasă bani în plus.

Bacșișuri la comun sunt o altă politică comună pe care unele cazinouri o aplică. În acest caz, dealerii au un fond de bacșiș care este împărțit în mod egal cu fiecare angajat. Această politică este implementată în primul rând pentru a asigura paritatea. Este, fără îndoială, o politică bine gândită, deoarece; dealerii de la mesele cu mize mari primesc de obicei bacșișuri mai mari decât cei de la mesele cu micro mize.

În principiu, cazinourile doresc să-i distreze pe jucători, indiferent dacă aceștia joacă sume mari sau mici. Bacșișul adunat la comun elimină posibilitatea ca un dealer să se simtă prost din cauza recompenselor sale slabe și, astfel, să se simtă mai puțin motivat să aibă performanțe bune la mesele cu mize mici.

Odată cu punerea în comun a bacșișurilor, unele cazinouri rezervă, de asemenea, o parte din întregul pot de bacșișuri pentru personalul din spatele casei, cum ar fi portarii, personalul de curățenie și alți angajați mai puțin cunoscuți.

Oferirea bacșișului

Dacă sunteți un jucător activ de jocuri de masă în cazinou, cele mai frecvente interacțiuni vor fi cu dealerii. Fie că jucați la ruletă (în acest caz, dealerul se numește crupier), la zaruri (aici se numesc „stick men”) sau la blackjack, jocul va fi întotdeauna dumneavoastră împotriva casei, care a angajat dealerul pentru a se lupta cu dumneavoastră.

Da, dealerii sunt plătiți. Cât de mult sunt plătiți variază foarte mult în funcție de poziția din cadrul cazinoului și de cazinoul în sine. Majoritatea dealerilor de poker nu pun în comun bacșișurile, în timp ce dealerii de jocuri de masă pun în comun bacșișurile. Acestea fiind spuse, există unele camere de poker care pun bacșișurile în comun între dealeri, oricât de rare ar fi acestea. Indiferent de postul lor, dealerii se bazează foarte mult pe bacșișurile jucătorilor pentru cea mai mare parte a veniturilor lor.

Majoritatea jucătorilor lasă bacșișuri doar atunci când au o sesiune câștigătoare. Al doilea moment cel mai frecvent în care se lasă bacșiș este după un câștig individual mare, indiferent de rezultatele generale ale sesiunii. În general, este rar să vezi jucători care dau bacșișuri atunci când pierd și extrem de rar atunci când au pierderi mari. Acestea fiind spuse, unii jucători care pierd renunță la ultimii lor dolari și îi aruncă dealerului. La un moment dat, există puține șanse de revenire, așa că acești jucători se gândesc că este mai bine să arate o karma bună pentru următoarea sesiune.

Bacșiș la masa de poker

Dacă jucați poker în cazinou sau la o sală de joc locală, bacșișul este cu siguranță așteptat. Iată ce se întâmplă atunci când nu dai bacșiș: ceilalți jucători îți vor face comentarii și, de multe ori, nu vor fi atât de prietenoși cu tine (mai ales dacă sunt prieteni cu dealerul sau îl plac).

De asemenea, mulți dintre dealerii de poker (fie că recunosc sau nu) vor împărți mai încet la o masă dacă nu primesc bacșișul corespunzător.

Așadar, cât de mult și cât de des ar trebui să dai bacșiș?

Ei bine, depinde dacă jucați un joc cash sau un turneu.

Să ne uităm la fiecare dintre acestea separat. Dacă jucați la un joc cash, ar trebui să dați un bacșiș mic pentru fiecare mână pe care o câștigați.

Dacă câștigați un pot uriaș, puteți lăsa un bacșiș mai mare pe o mână. De asemnea poți da bacșiș după un flop sau o acțiune pre-flop semnificativă. Dacă plusezi și toată lumea face fold, nu dai bacșiș la acea mână. Dacă primești call și iei un flop, poți da bacșiș indiferent de ce se întâmplă în restul mâinii.

În ceea ce privește turneele, depinde de câțiva factori diferiți. În primul rând, dacă cazinoul sau camera de poker scoate deja bani suplimentari pentru dealeri și personal, depinde de tine. Dacă ei scot deja bani suplimentari pentru asta, nu se dau bacșișuri suplimentare. Nu uitați că nu este vorba de taxa de cazino care este scoasă în mod normal. Mă refer la o taxă suplimentară care este strict pentru dealeri și personal.

Dacă cazinoul sau camera de poker nu scoate bani în plus pentru dealeri, atunci ar trebui să căutați să dați bacșiș între 1% și 5% din câștig în funcție de valoarea câștigului.

Concluzie

Sperăm că până acum ai o idee destul de bună despre cum ar trebui să dai bacșiș la jocurile tale preferate de cazino. Dacă există un joc pe care îl jucați și care nu se află pe listă, cel mai probabil ar trebui să căutați totuși să lăsați bacșiș.

Cel mai bun sfat cu alte jocuri este să urmăriți cum alți jucători dau bacșișuri dealerilor. Dacă este vorba de un joc de masă, puteți de obicei să aruncați dealerului un jeton ici și colo și să fie exact ce trebuie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți