23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt, verificări în gări și trenurile de călători. Scopul acțiunilor a fost prevenirea furturilor

- Advertisement -

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Olt, împreună cu polițiști ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt, au desfășurat zilele trecute, în municipiul Caracal, activități informativ-preventive pe linia combaterii infracțiunilor de furt, atât în stația de cale ferată, cât și în trenurile de călători.

Oamenii legii au fost prezenți în mai multe garnituri de tren, precum și în Gara Caracal, pentru a informa călătorii cu privire la modul în care se pot feri de a fi victimele unor furturi comise înn aceste locuri. „Activitățiile au constat în discuții cu persoanele care folosesc transportul feroviar, fiindu-le înmânate și materiale cu conținut informativ-preventiv despre tematica abordată”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Dacă optați pentru o călătorie cu trenul, în siguranță, polițiștii îi sfătuiesc pe olteni să țină cont de următoarele recomandări: în staţiile de cale ferată, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare; priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori; nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

„Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute! Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări, nu le acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră. În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători sau în staţii, adresaţi-vă urgent celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi!”, sunt alte recomandări ale reprezentanților Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți