17.3 C
Slatina
joi,23 mai,2024

Ultimele Articole

Senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu: „Măsura plafonării prețurilor la energie, prelungită până la sfârșitul lunii martie, anul viitor”

- Advertisement -

Liviu Voiculescu, senator și președintele PNL Olt, spune că în contextul crizei energetice, Guvernul României vrea ca de la 1 aprilie să intre în funcțiune o altă schemă de ajutor pentru români la prețul curentului electric și al gazelor. Măsura plafonării costurilor la facturi se va prelungi cu un an, respectiv până la sfârșitul lunii martie 2023, declară politicianul liberal Voiculescu.  

„În contextul crizei energetice provocată de liberalizarea prețurilor la gaz și energie electrică care a dus la costuri uriașe pe facturi, guvernul României are în vedere ca, începând cu 1 aprilie, să intre în funcţiune o nouă schemă de ajutor pentru români la preţul energiei electrice şi gazelor naturale. Este vorba despre prelungirea măsurii plafonării prețurilor la energie până la sfârșitul lunii martie, anul viitor”, a spus parlamentarul PNL de Olt.

Senatorul Liviu Voiculescu mai spune că, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență, timp de un an consumatorii consumatorii casnici de gaze și producătorii de energie termică pentru populație vor plăti un preț stabilit de stat.

„Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, timp de un an de zile, în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, consumatorii casnici de gaze și producătorii de energie termică pentru populație vor plăti un preț stabilit de stat. Gazele de care au nevoie furnizorii pentru consumatori vor proveni exclusiv din producția internă curentă și din gaz înmagazinat, iar facturile consumatorilor casnici vor depinde de nivelul prețului impus de stat producătorilor interni”, a adăugat liberalul Voiculescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți