12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Senatorul social democrat Siminica Mirea: „Țara nu își mai poate permite abandonarea amenajărilor hidrotehnice”

- Advertisement -

Unul dintre obiectivele principale ale Partidului Social Democrat odată cu intrarea la guvernare a fost, încă de la început, soluționarea problemelor grave ale oamenilor și ale economiei naționale! În acest sens, Siminica Mirea, senator PSD de Olt, spune că la începutul acestei săptămâni a fost făcut un pas important ca România să dețină mai multă energie, având în vedere că piața energetică este și mai afectată în ultima vreme din cauza conflictului militar din Ucraina.

Potrivit politicianului, țara nu își mai poate permite abandonarea amenajărilor hidrotehnice unde s-au investit sute de milioane de euro din bani publici și, de aceea, în Senat s-a dezbătut și votat proiectul de lege prin care se vor finaliza mai multe lucrări și se vor pune în funcțiune o parte dintre hidrocentralele abandonate.

„(…) Alături de colegii mei social-democrați, am făcut un pas pentru ca România să dețină mai multă energie electrică. A fost dezbătut și votat în Senatul României proiectul legislativ, privind finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale abandonate. De reținut este faptul că țara noastră nu își mai poate permite abandonarea amenajărilor hidrotehnice în care s-au investit sute de milioane de euro din bani publici, cu atât mai mult în actualul context, când deficitul de energie a făcut ca prețurile să explodeze”, a declarat senatorul social democrat Siminica Mirea.

Parlamentarul de Olt spune că proiectul PSD prevede, mai exact, scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între acestea, rezolvând totodată reluarea investițiilor majore – Răstolița și Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești și Dumitra. Dacă aceste construcții se vor finaliza, peste 300.000 de locuințe vor putea fi alimentate cu energie electrică. „Ca rezultat, prin finalizarea construcțiilor acestor hidrocentrale, peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate, tot timpul, cu energie electrică”, a adăugat senatorul Mirea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți