22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională – zona Sud-Vest Oltenia

- Advertisement -

Ședință extraordinară marți, 15 martie, la Consiliul pentru Dezvoltare Regională al regiunii Sud-Vest Oltenia. Președinții de consilii județene și primarii de municipii, orașe și comune membre au votat, iar în urma votului exprimat Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a fost ales președinte al CDR SV Oltenia. În următorul an, acesta va fi secondat, la conducere, de Cosmin Mihai Popescu, președintele CJ Gorj, numit în funcția de vicepreședinte al acestui for și fost președinte al consiliului.

„Timp de un an, voi fi președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și, alături de colegii mei, membri în acest for, voi susține interesul regional, în vederea accesării fondurilor europene pentru proiecte strategice în regiune. Responsabilitatea noastră, a liderilor celor cinci județe ale Olteniei, este să depunem toate eforturile pentru ca acțiunile noastre să conducă la dezvoltarea regiunii și prosperitatea cetățenilor săi. Tocmai de aceea, unitatea și colaborarea sunt esențiale”, a declarat Oprescu, noul președinte al CDR – zona S-V Oltenia.

Consiliul s-a reunit la Craiova și a avut pe ordinea de zi activitatea Agenției pentru
Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și acțiunile legate de implementarea Programului Operațional Regional 2014 – 2020, elaborarea următorului Program Operațional Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, precum și noutățile pe care le implică desemnarea instituției drept Autoritate de Management pentru viitoarea perioadă de programare.

„(…) Îl felicit pe Marius Oprescu pentru numirea la conducerea Consiliului. Îi doresc mult succes în noul mandat și îl asigur de întreg suportul pentru proiectele și provocările ce vor urma, cu atât mai mult acum, când ne așteaptă schimbări importante”, a declarat Ștefan Cătălin Catană, directorul general
interimar al ADR S-V Oltenia.

CDR S-V Oltenia este organismul regional
deliberativ, care este constituit și funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, în scopul coordonării activităților de elaborare și monitorizare a politicilor de dezvoltare regională. Forul are 20 de membri, fiind format din presedinții consiliilor județene ale celor cinci județe care compun regiunea Oltenia – Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Vâlcea și din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orășenești și comunale din fiecare județ al regiunii. Președintele și vicepreședintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia își exercită mandatul pe o perioadă de un an.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți