8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Buncărele de la subsolul a zeci de blocuri din Slatina, folosite drept cămări și spații de depozitare

- Advertisement -

Adăposturile de protecție civilă, care pot fi utilizate de populație în caz de atac aerian, și nu numai, din municipiul Slatina, sunt folosite la ora actuală drept cămări sau spații de depozitare. Anunțul a fost făcut de Emil Moț, primarul urbei, care a declarat că a început investarierea acestora, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, dar și reabilitarea lor.

Edilul a declarat că în ultima perioadă a început curățenia în acestea, însă buncărele de la subsolurile blocurilor care aparțin de asociațiile de proprietar din Slatina au fost mai bine întreținute.

„Facem curat în ele, pentru că cetățenii le folosec ca și cămară, au murături în ele, au de toate. Mai sunt unde asociațiile de proprietari au avut grijă de ele, s-au folosit drept cămări sau spații de depozitare, sunt bune. Toate sunt bune, dar unele au fost mai bine întreținute de asociațiile de proprietari. Unde nu mai sunt asociații de proprietari acolo avem niște probleme, dar le rezolvăm. Toate au canalizare, însă unele mai sunt inundate”, a spus primarul Emil Moț.

În municipiul Slatina sunt 21 de astfel de adăposturi antiaeriene, respectiv Bd. A.I. Cuza, bl. CAM 1; Aleea Tipografului, bl. GA 24; Bd. A.I. Cuza, bl. FA 21, sc. C; Str Libertății, bl. GA 8D; Aleea Viorelelor, bl. GA 5C; Aleea Viorelelor, bl. GA 5B; Str. Libertăţii, bl. GA 15C; Aleea Rozelor, bl. GA 22; Aleea Rozelor, bl. GA 20; Aleea Rozelor, bl. GA 23; Str. Cornisei, bl. GA 5; Str. Primaverii, bl. GA 15, sc. A; Bd. A.I. Cuza, bl. V5; Str. Ecaterina Teodoroiu, bl. 19 D; Str. Arcului, bl. GA18; Str. Cornișei, bl. GA9; Str. Cornișei bl. GA2; Str. Cornișei bl. GA3; Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 19, bloc U, sc. A; Strada Arcului, nr. 20; Aleea Tineretului, nr. 1D.

Însă, la nivelul întregului județ, sunt potrivit datelor centralizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și publicate la începutul lunii februarie 2022 sunt 51 de adăposturi de protecție civilă în care oltenii se pot ascunde în cazul unui atac aerian sau accident nuclear. Capacitatea de adăpostire în acestea este de aproximativ 5.000 de persoane, în jur de 2.500 putând fi găzduite doar de cele din municipiul Slatina, celelalte buncăre fiind în municipiul Caracal, dar și în orașele Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Piatra Olt și Scornicești.

Iar cele mai mari adăposturi de protecție civilă sunt unul în municipiul Slatina, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, bloc CAM 1, și altul în municipiul Caracal, strada Bicaz, nr. 1 B, la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, capacitatea fiecăruia dintre acestea fiind de aproximativ 200 de persoane.

Locația tuturor celor 51 de buncăre din județ poate fi consultată accesând următorul ARTICOL.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți