8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-a prelungit perioada de implementare a proiectului ce prevede construirea de piste pentru biciclete în Slatina

- Advertisement -

Pentru realizarea mai multor piste de biciclete pe mai multe artere din municipiul Slatina, Primăria a reușit să acceseze un proiect pe fonduri europene, iar perioada de implementare a acestuia a fost prelungită. Potrivit lui Emil Moț, primarul localității, decizia a fost luată ca urma a intervențiilor pe care muncitorii Companiei de Apă Olt le au la canalizarea de pe străzile unde vor fi amenajate aceste trasee de care se vor bucura slătinenii pasionați de mersul pe bicicletă.  

„S-a mărit perioada de implementare. După cum aţi observat, Compania de Apă are lucrări în Slatina şi aici vreau să-mi cer scuze cetăţenilor. Dar există o perioadă de timp în care canalizarea se tasează şi se lasă. De asta am mărit implementarea perioadei pentru pistele de biciclete, pentru că pe acele străzi unde avem prinse în proiect traseele pentru acestea Compania de Apă lucrează, se schimbă canalizarea. Decât să venim şi să turnăm un strat de asfalt care să se lase în două luni și să ne înjure oamenii că o să cheltuim banii publici, am preferat să tragem de timp și să lăsăm canalizarea să se taseze natural, apoi vom veni cu stratul de asfalt. Nu se schimbă condițiile, doar perioada de implementare. Proiectul se va implementa, dar oamenii au înțeles și eu zic că este cea mai bună decizie pe care am luat-o”, a declarat edilul Emil Moţ.

Contractul de finanțare a proiectului pe fonduri europene a fost semnat de primarul Slatinei, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la sfârșitul lunii octombrie a anului 2019.

Finanțarea este pentru proiectul „Realizare infrastructură pentru biciclete” este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4, și are o valoare totală de puțin peste 2,7 milioane lei. Investiția prevede amenajarea de piste de biciclete, pe o distanță de 14 kilometri, pe arterele din municipiul Slatina, structurate pe patru tronsoane: Tronsonul 1 Plaja Olt – Casa de Cultură a Tineretului, Tronsonul 2 Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești, Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei, Tronsonul 4 Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu. Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 metri și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată.

Prin alte proiecte realizate de Primăria Slatina și în alte zone ale municipiului sunt construite piste de biciclete, una dintre ele fiind pe strada Văilor, care va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu, iar alta va fi în Pădurea Strehareți unde administrația publică locală desfășoară lucrări de reabilitare și modernizare a respectivei zone de agrement.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți