10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Corăbian cercetat sub control judiciar pentru fals informatic. Polițiștii l-au reținut inițial

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare miercuri un mandat de percheziție domiciliară, la domiciliul unui bărbat, din orașul Corabia, bănuit de fals informatic. Inițial, polițiștii l-au reținut pe corăbian, iar ulterior anchetatorii au dispus împotriva sa măsura controlului judiciar pentru o perioadă de două luni.

Acesta este acuzat că a creat un cont pe Facebook și a folosit date personale și poze ale fostei sale concubine, fără a avea acordul acesteia, prin această metodă femeia temându-se de ce ar putea să i se întâmple.

„Din cercetări a reieșit că, în anul 2021, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din județul Olt, ar fi creat și utilizat un cont pe o rețea de socializare prin folosirea de date personale și fotografii ce aparțin fostei concubine, fără acordul acesteia, creându-i femeii o stare de temere. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

La descinderea efectuată în Corabia, la care au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, polițiștii au pus în executare un mandat de aducere pe numele bărbatului, acesta fiind condus la sediul Poliției Olt, pentru audieri. În continuarea cercetărilor, miercuri, 16 martie, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Corabia, s-a dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ.

Joi, 17 martie, anchetatorii Parchetului Corabia au dispus față de corăbian măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți