11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Două zone defavorizate din municipiul Caracal, transformate în cartiere moderne printr-un proiect pe fonduri europene

- Advertisement -

Zeci de oameni din două zone mărginașe ale municipiului Caracal vor avea parte, într-un viitor nu prea îndepărtat, de condiții mai bune de trai. Pentru ei, autoritățile locale au anunțat că va demara un proiect pe fonduri europene prin care cartierele Carpați și Fânărie vor fi transformate în unele moderne. Contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 a fost semnat vineri, 18 martie, de Ștefan Cătălin Catană, directorul general interimar al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud – Vest Oltenia, și Ion Doldurea, primarul Caracalului.

Potrivit unui comunicat remis de ADR Sud-Vest Oltenia, concret, va fi construit un centru comunitar integrat în care vor fi amenajate o grădiniță, un loc de joacă în interior și unul în aer liber, o baie comunală dotată cu toalete, dușuri, mașini de spălat și uscătorie, o locuință pentru victimele violenței domestice, precum și un centru de resurse pentru sprijinirea persoanelor defavorizate. Totodată, se va moderniza infrastructura sportivă a Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” și a Școlii Gimnaziale Nr. 1 „Mihai Viteazul”, vor fi reabilitate mai multe străzi, trotuare și alei, vor fi amenajate parcări și spații verzi, vor fi refăcute și extinse sistemele de instalații și utilități și vor fi realizate lucrări de igienizare și salubrizare.

„Decalajul de dezvoltare, infrastructură şi investiţii între zonele centrale şi cele de la periferie reprezintă o problemă cu care se confruntă mai multe orașe din regiune și pe care autoritățile publice locale doresc să o rezolve cu fondurile europene atrase. Este și cazul Primăriei Caracal, care, prin proiectul semnat astăzi (vineri, 18 martie n.r.), urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și implementează acțiuni integrate care vizează intervenții în infrastructura socială, infrastructura de educație și amenajarea spațiului urban degradat”, a declarat Ștefan Catană, directorul interimar al agenției.

Valoarea totală a proiectului implementat de Primăria Caracal este de aproximativ 8,7 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 7,8 milioane de lei. Investițiile vor fi derulate în cadrul Axei Prioritare 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC), mai arată ADR Sud – Vest Oltenia.

„Există în comunitatea noastră persoane cu risc de excludere socială, care nu au șanse la educație, la angajare, la o viață mai bună. Și, atunci când reușești să îi ajuți, să le aduci o speranță, simți că ai răspuns încrederii pe care cetățenii au investit-o în tine. Tocmai de aceea, semnarea acestui contract de finanțare este o mare reușită, proiectul este unul deosebit de complex și le va oferi locuitorilor din cele două cartiere vizate condiții mult mai bune de trai. Fără fondurile europene atrase, nu am fi avut posibilitatea să ducem aceste planuri la bun sfârșit”, a spus Ion Doldurea, primarul Caracal.

Șase contracte de finanțare a șase proiecte dintr-un total de șapte depuse în cadrul POR 2014 – 2020, au fost semnate până acum de Primăria Caracal. Prin derularea acestor se vor reabilita și moderniza cartierele urbane marginalizate Carpați și Fânărie, vor fi restaurate și dotate Biblioteca „Virgil Carianopol”, Muzeul Romanațiului și Muzeul de Etnografie „Hagiescu Miriște”, vor fi realizate lucrări pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Caracal și pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului.

Valoarea totală a celor șase investiții deja contractate se ridică la 51,2 milioane de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți