10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt au dat peste 700 de amenzi șoferilor care au încălcat regulile de circulație

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au continuat și la sfârșitul săptămânii trecute să acționeze pe drumurile publice din județ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Sute de abateri au fost constatate de oamenii legii în trafic, fiind aplicate peste 700 de amenzi, în cuantum de aproximativ 190.000 de lei.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost comise în perioada 18 – 20 martie de aproape 190 de conducători auto care au apăsat prea tare pedala de accelerație, dar și de peste 120 de șoferi ce nu au folosit centurile sau alte dispozitive de siguranță.

„Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 739 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 187.360 de lei. Dintre acestea, 730 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 187 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 129 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate. De asemenea, au mai fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil la volan, 11 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 14 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 355 alte sancțiuni”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cele trei zile, rutieriștii au reținut și 95 de permise de conducere, dintre care 55 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 14 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, cinci pentru depășire neregulamentară și 21 pentru alte abateri. Au mai fost reținute și 26 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Numărul infracțiunilor constatate pe drumurile publice care tranzitează județul Olt a fost de opt. „Polițiștii rutieri au constatat opt infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a adăugat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți