Sindicalist: „Angajații TMK Artrom cu carduri de salarii renunță la serviciile contractuale cu băncile care au blocat conturile societății”

Din cauza conflictului armat deschis de Federația Rusă în Ucraina în urmă cu aproape o lună, 2.400 de angajați ai TMK Artrom, societate care funcționează și pe platforma industrială a municipiului Slatina, nu și-au mai primit salariile pe carduri din cauza faptului că băncile au blocat conturile fabricii de țevi din oțel fără sudură. Deși s-au făcut demersuri, salariații nu și-au primit nici până acum banii, iar ca semn de protest la adresa băncilor care încă mențin restricții asupra conturilor bancare ale TMK aceștia au decis să renunțe la cardurile bancare de salarii, dar și la alte servicii contractuale pe care le au cu băncile.

Anunțul a fost făcut luni, 21 martie, de Cristel Vasile Ioțu, președintele Confederației Națională Sindicală „Cartel ALFA” – Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Olt.

„În semn de «recunoștință», față de atitudinea instituțiilor bancare în raport cu angajații TMK Artrom SA, aceea de a sfida un număr de 2.400 clienți care dețin carduri de salarii, precum și alte produse bancare oferite de către acestea, informăm că angajații vor renunța la serviciile contractuale în perioada următoare. Acest lucru este bazat și pe faptul că unul dintre principiile europene pentru care România a aderat la Uniunea Europeană este acela de a oferi o piață concurențială și posibilitatea consumatorului de a se îndrepta către institutii financiare care asigură respect și corectitudine în relațiile cu clienții săi”, a declarat președintele Cartel ALFA Olt.

Deși s-au făcut demersuri pentru remedierea situației, Cristel Ioțu spune că salariații nu și-au primit încă banii, conturile societății TMK Artrom de la șase unități bancare sunt și acum închise din cauza conflictului militar din Ucraina, țară învecinată României.

„Pe fondul războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse societăților comerciale cu beneficiari acționari finali (UBO) din Rusia (cuprinși în listele de sancțiuni) la data de 10 martie 2022, conturile bancare deținute de societatea TMK Artrom, la următoarele unități bancare BCR, UniCredit (conturile din România, Italia și SUA), Raiffesen, BRD, Banca Transilvania și ING, au fost blocate la ordinul «băncilor mamă» din Uniunea Europeană, astfel că la data de 15 martie, unitatea TMK Artrom SA cu puncte de lucru în Slatina, județul Olt, și Reșița, județul Caraș Severin, a fost în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților români care lucrează în aceste unități și orice alte plăți. Cu toate ca reprezentanții societății TMK au facut demersurile legale necesare pentru deblocarea temporară a conturilor bancare ale unității, cu precădere pentru a plăti salariile angajaților, unitățile bancare au păstrat sancțiunile impuse nelegal din punctul nostru de vedere”, a adăugat sindicalistul Ioțu, liderul Cartel ALFA Olt.

2 comentarii la „Sindicalist: „Angajații TMK Artrom cu carduri de salarii renunță la serviciile contractuale cu băncile care au blocat conturile societății”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<