8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slătinenii pot depune până pe 1 mai declarația pentru stabilirea taxei de gunoi, la Direcția Economică

- Advertisement -

Ziua de 1 mai este termenul limită pentru slătineni de a depune, la Direcția Economică, declarația în vederea stabilirii taxei speciale de salubritate. Taxa este în vigoare începând cu luna martie, având în vedere că în data de 6 martie s-a implementat acțiunea de colectare a deșeurilor prin Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, proiect derulat de Consiliul Județean Olt.

Alin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina, a declarat că slătinenii proprietari de imobile care nu vor depune declarația, impunerea taxei de gunoi va fi făcută din oficiu, potrivit informațiilor furnizate instituției de reprezentanții Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Olt. 11,74 de lei pe lună este taxa specială de salubritate, iar reprezentantul Direcției Economice a transmis că trebuie declarați și copiii, indiferent de vârsta pe care o au.

„Trebuie depusă o declarație la noi pe persoană fizică, proprietarul imobilului declară numărul de persoane care locuiesc acolo. Trebuie să fie declarați și copiii, se plătește aceeași taxă. Aceste declarații se depun până la 1 mai. Taxa este de 11,74 de lei de persoană, pe lună, se poate plăti pe tot anul, la casieriile noastre. Salubris nu încasează, doar la noi se poate plăti, avem două casierii pregătite. Oamenii au început să vină. Cei care nu vin să depună declarația, o facem din oficiu, în baza informațiilor pe care le luăm de la Evidența Populației. Este aglomerat, sunt foarte mulți cei care vin în această perioadă să completeze această declarație”, a precizat Alin Calotă, directorul Direcției Economice Slatina.

„Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și  altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt” a fost încheiat la începutul lunii decembrie 2021. În urma încheierii contractului, de la începutul lunii martie s-a operaționalizat și Sistemul de Managament al Deșeurilor, operatorul Salubris Slatina fiind singurul ce se va ocupa de serviciul de colectare și transport deșeuri, timp de opt ani, în toate cele 112 localități ale Oltului. Valoarea proiectului implementat de CJ Olt este de peste 38 milioane de euro, colectarea deșeurilor fiind făcută din „poartă în poartă” la locuințele individuale, iar la blocurile de locuințe dintr-un „punct fix”. 90.000 de pubele pentru deșeuri menajere au fost puse de Salubris SA la dispoziția oltenilor în ultima perioadă.

Taxa de gunoi este de 3,56 lei pe lună, de persoană, la nivelul localităților rurale, pentru ceea ce înseamnă utilizatorii casnici, și de 60 de bani pe kilogram pentru utilizatorii non-casnici, iar în localitățile urbane o persoană va scoate din buzunare nu mai puțin de 11,74 lei într-o lună.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți