10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ora Pământului, marcată sâmbătă de Primăria Slatina

- Advertisement -

Sâmbătă, 26 martie, este marcat și în municipiul Slatina evenimentul „Ora Pământului”. Potrivit Primăriei, în intervalul orar 20:30 – 21:30 se va stinge iluminatul public de pe arterele principale din localitatea reședință a județului Olt, iar printre acestea se numără bulevardul Nicolae Titulescu și bulevardul Alexandru Ioan Cuza.

Angajații Direcției Administrarea Străzilor și Iluminat Public Slatina au programat deja sistemul de iluminat public de pe cele două bulevarde, dar și de pe străzi precum Tudor Vladimirescu, Crișan, Libertății, Primăverii, Ecaterina Teodoroiu, Cuza Vodă, Artileriei și Cireașov, pentru a-l stinge la ora 20:30. Acesta va reporni după o oră, adică la 21:30.

Potrivit site-ului ora-pamantului.ro, evenimentul Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global.

Aceeași sursă arată că, în România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. „De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților (de) mici și mari. De asemenea, începând cu anul 2012, avem trei Capitale Earth Hour România care și-au câștigat acest titlu în urma participării la Competiția pentru Capitala Earth Hour – Bistrița, Timișoara și Satu Mare”, se precizează pe același site.

Sursa citată mai arată că implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți