8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Obiecte preistorice descoperite pe șantierul arheologic din zona Fărcașele

- Advertisement -

Reprezentanții Muzeului Județean Olt au transmis joi, 24 martie, că pe șantierul arheologic din satul Hotărani al comunei Fărcașele s-au finalizat cercetările preventive, iar în zona respectivă au fost făcute descoperiri interesante. După materialele arheologice din cele patru epoci, inclusiv a mormântului medierval, aici s-au găsit și obiecte din perioada preistorică.

Potrivit arheologului Florin Ciulavu, responsabil științific al șantierului de la Hotărani, în zonă s-a cerectat o groapă getică și o vatră din epoca romană, unde s-au găsit respectivele materiale arheologice.

„S-a finalizat cercetarea arheologică preventivă la Hotărani, comuna Fărcașele, iar descoperirile sunt interesante. Pe lângă cele deja comunicate în trecut, au mai fost cercetate o groapă getică și o vatră databilă în epoca romană, fiind descoperite și materiale arheologice preistorice”, a declarat reprezentantul Muzeului Județean Olt.

Cercetarea arheologică preventivă s-a desfășurat pe una din străzile localității Fărcașele, în cadrul unui proiect de extindere a rețelei de apă.

Până la ultimele descoperiri făcute, în cadrul șantierului, arheologii Muzeului Județean Olt au descoperit materiale arheologice din patru epoci: cultura Vădastra, Latène, epoca romană și evul mediu. O situație interesantă a fost dată de descoperirea unui mormânt medieval care taie un complex arheologic Latène, iar în groapă au fost descoperite fragmente ceramice aparținând culturii Vădastra.

Reprezentanții instituției culturale mai spun că miercuri, 23 martie, au fost demarate cercetările în satul Reșca, comuna Dobrosloveni, anticul Romula, iar descoperirile sunt pe măsura așteptărilor.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți