15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Porți Deschise la IPJ Olt, cu prilejul evenimentelor dedicate Zilei Poliției Române

- Advertisement -

Încă de la primele ore ale dimineții de joi, 24 martie, curtea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a devenit neîncăpătoare pentru sutele de copii de la mai multe unități de învățământ din județ care au ținut să participe la evenimentele dedicate Zilei Porților Deschise cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la înființarea Poliției Române.

În total, timp de patru ore, 300 de preșcolari și școlari din Olt au trecut pragul IPJ pentru a vedea laboratorul criminalistic, cel de educație rutier, care se află de puțin timp în dotarea polițiștilor olteni, echipajul canin, cel al polițiștilor de la Serviciul Rutier, precum și tehnica din dotarea mascaților de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

„În curtea IPJ Olt, am organizat Ziua Porților Deschise, cu prilejul sărbătoririi a 200 de ani de la atestarea documentară a Poliției, prilejuită și de sărbătorirea, pe 25 martie, a Zilei Poliției Române. La această activitate au participat aproximativ 300 de școlari și preșcolari din cadrul mai multor unități de învățământ din județul Olt. Acestora le-a fost prezentată tehnica și dotarea polițiștilor din județul Olt, cum ar fi laboratorul criminalistic, laboratorul de educație rutieră care a intrat curând în dotarea IPJ Olt, echipajul canin, echipajul pentru Acțiuni Speciale Olt și Poliția Rutieră a județului. Polițiștii prezenți au răspuns la toate întrebările micilor vizitatori despre curiozitățile legate de munca de poliție. La finalul activității, cei mici au primit dulciuri și stickere, înțelegând faptul că polițiștii sunt prietenii lor și că sunt la datorie, în permanență, pentru siguranța tuturor cetățenilor”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Evenimentul a fost organizat după doi ani de absență, având în vedere că în anii 2020 și 2021 restricțiile din perioada stării de urgență și stării de alertă au interzis desfășurarea unor astfel de manifestări. Ca și în alte dăți, cei mai mici vizitatori ai echipajelor din dotarea IPJ au fost încântați de laboratorul criminalistic, unde au vrut să le fie luate amprente, dar și de armamentul și echipamentul folosit de luptătorii SAS Olt în intervenții.

Printre gazedele copiilor, dar și a însoțitorilor acestora de la grădinițe și școli din județ, au fost și comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al IPJ Olt, precum și adjunctul său, comisarul șef Mihai Mihalache.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți