15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 170 de polițiști olteni, avansați în grad de Ziua Poliției

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a sărbătorit vineri împlinirea a 200 de ani de existență a Poliției Române într-un cadru festiv, după ce doi ani un astfel de eveniment nu s-a mai desfășurat având în vedere restricțiile impuse în timpul stărilor de urgență și de alertă, în contextul pandemiei de Coronavirus. Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit una dintre activitățile dedicate zilei de 25 martie – Ziua Poliției Române, în cadrul acesteia aproape 170 de agenți și ofițeri de poliție au fost avansați în grad la termen sau înainte de termen.

Alături de comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al Poliției Olt, și comisarul șef Mihai Mihalache, adjunctul instituției Ministerului Afacerilor Interne în teritoriu, au fost prezenți zeci de reprezentanți ai autorităților locale și județene cu care IPJ colaborează, precum și cadre ale inspectoratului, evenimentul dedicat Zilei Poliției debutând cu intonarea imnului național al României și un moment de reculegere în memoria colegilor polițisti căzuți la datorie.

Printre oficialii prezenți s-au numărat prefectul de Olt Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, și Alexandru Berechet, viceprimarul municipiului Slatina.

După citirea mai multor mesaje de mulțumire ale mai marilor Inspectoratului General al Poliției Române, prefectul județului, împreună cu vicepreședintele CJ Delureanu și Adrian Tănase, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, au ținut să mulțumească la rândul lor polițiștilor olteni pentru buna colaborare interinstituțională în interesul comunității. „Este o onoare și o cinste să particip astăzi (vineri, 25 martie n.r.) la sărbătorilea Zilei Poliției Române, o instituție fundamentală care are o menire foarte importantă, aceea de a asigura siguranța cetățeanului în fiecare zi. Sunteți prezenți în stradă, în situații de urgență, începând cu pandemia de COVID-19, în cercetarea infracțiunilor sau sancționarea contravențiilor la legislația națională ce intră în atribuția Poliției Române. Este o zi aniversară, ne oprim puțin din activitate, și sărbătorim 200 de ani de la menționarea documentară a Poliției Române, cu toate acestea activitatea trebuie să continue, îmbrăcați o uniformă care vă dă cinste și onoare și pe care trebuie, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu , să o respectăm cu toții, cetățeni, autorități”, a declarat prefectul Florin Homorean.

La ceas aniversar, nu mai puțin de 169 de polițiști au fost avansați în grad, dintre aceștia 17 fiind ofițeri, iar restul agenți. Avansați la termen au fost 146 de polițiști, nouă fiind ofițeri, iar înainte de termen au fost 23 de polițiști, opt fiind ofițeri. Pentru buna colaborare pe care inspectoratul o are cu instituțiile din județ, dar și cu jurnaliștii din mass-media, comisarul șef Ionuț Ilinca a ținut să înmâneze acestora diplome aniversare. Totodată, șeful IPJ a înmânat și diplome de onoare unui număr de 16 polițiști din conducerea structurilor Poliției Olt, pentru rezultatele deosebite în activitatea desfășurată.

Și pentru slătinenii care au trecut prin fața Prefecturii Olt, polițiștii au avut pregătit un moment special. O parte dintre dotările Poliției, printre care laboratorul criminalistic, echipajul de educație rutieră, echipajul Poliției Animalelor, autospeciale ale Serviciului Rutier și echipajul cu câine de urmă, dar și standuri cu materiale informative, au fost expuse aici și, ca de obicei, cei mai mici dintre vizitatori, precum și autoritățile, s-au oprit la autospeciala și armamentul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, pe care luptătorii le folosesc la intervenții.

Trecătorilor le-au fost înmânate materiale informative, dar și pixuri și baloane personalizate pentru copii.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți