13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

O femeie din Sprâncenata și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a distrus întreaga casă

- Advertisement -

Echipaje din cadrul Gărzii Stoenești și Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit vineri noaptea, în comuna Sprâncenata, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o gospodărie. Focul a fost anunțat în jurul orei 04:00, iar la sosirea echipajelor, acoperișul casei și o bucătărie ardeau generalizat. Din păcate, proprietara locuinței, o femeie de 76 de ani, a fost găsită fără suflare în bucătărie, tavanul încăperii căzând peste ea, în încercarea sa de a fugi din calea flăcărilor.

„Din datele transmise de persoanele aflate la fața locului, proprietara casei, în vârstă de 76 de ani, se afla în locuință în momentul izbucnirii incendiului. Pompierii au acționat, concomitent, pentru localizarea incendiului și asigurarea accesului în interior. În bucătăria casei, al cărei tavan era prăbușit, a fost găsită femeia, fără semne vitale”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore, cauza probabilă a izbucnirii acestuia fiind efectul termic produs de soba cu acumulare de căldură.

Reprezentanții ISU Olt, țin să reamintească încă odată principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de mijloacele de încălzire nesupravegheate: sobele şi alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcționării; nu supraîncălziți sobele sau alte mijloace de încălzire; depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de 50 de centimetri față de sobele din cărămidă sau teracotă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți