11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Doi conducători auto lăsați pentru patru luni, fără permisul auto, din cauza vitezei excesive

- Advertisement -

Doi șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce, săptămâna trecută, au fost depistați pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574 cu viteză excesivă. Dacă unul dintre ei avea 195 de kilometri la oră pe un tronson de drum unde limita maximă a vitezei admise este de 100 de km/h, celălalt conducea cu 180 km/h tot pe o porțiune de drum unde viteza maximă admisă este de 100 km/h. Ambii au primit amenzi de peste 1.300 de lei, iar pentru următoarele patru luni au rămas pietoni.

În noaptea de 23 spre 24 martie, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65 – E 574, în afara satului Jitaru, orașul Scornicești, cu viteza de 195 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 100 de km/h. În următoarea noapte, de 24 spre 25 martie, tot polițiști de la Serviciul Rutier Olt au prins un șofer de 36 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65 – E 574, în afara localității Priseaca, cu viteza de 180 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 100 de km/h.

Ambii șoferi au fost sancționați contravențional cu 1.305 lei fiecare, iar ca măsură complementară le-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost prezenți în săptămâna 21 – 27 martie pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și reducerea numărului de accidente rutiere. Astfel, oamenii legii au acționat, cu preponderență, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul activităților, pentru abaterile constatate pe linia nerespectării regimului legal de viteză, au fost aplicate 620 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. Totodată, s-au reținut 175 de permise de conducere, dintre care 162 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise și 13 pentru depășirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți