10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Transporturi ilegale de lemne, depistate de polițiștii olteni în urma unor acțiuni în trafic

- Advertisement -

Prezenți în trafic săptămâna trecută, polițiștii olteni au depistat în ultima săptămâna mai multe nereguli în privința unor transporturi de material lemnos care au tranzitat drumurile din județ. Totodată, oamenii legii au găsit deficiențe și la o firmă care se ocupă cu depozitarea și vânzarea de lemne. În total, s-au dat amenzi de 25.000 de lei, fiind confiscată și valoarea cantității de peste 200 metri cubi de material lemnos, în cuantum de peste 45.000 de lei.     

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Olt au constatat pe 23 martie faptul că un bărbat din comuna Verguleasa, județul Olt, în perioada 28 septembrie 2021 – 3 martie 2022 a transportat cu o autoutilitară, în baza a 74 de avize de transport, cantitatea totală de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist și fără a utiliza aplicația SUMAL 2.0 Avize. Acesta a fost amendat cu 5.000 lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 27.913,30 lei.

Ziua următoare, polițiștii Serviciului de Ordine Publică și ai Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus au oprit, în comuna Fălcoiu, un bărbat, din aceeași localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de patru metri cubi de material lemnos, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist și fără a utiliza aplicația SUMAL 2.0. Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul a depășit cantitatea de 20 de metri cubi de material lemnos pe an, prevăzută de lege pentru transportul de material lemnos, de către persoane fizice. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei, fiind dispusă confiscarea fizică a cantității de patru metri cubi material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Caracal. De asemenea, a fost dispusă și confiscarea valorică a cantității de 15,12 metri cubi de material lemnos, în valoare de 2.130,17 lei.

Și pe 25 martie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au constatat o abatere. În urma controlului efectuat la o societate comercială, din județul Olt, cu privire la legalitatea depozitării și comercializării materialului lemnos, au constatat faptul că există diferențe între stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului și cele scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL. Astfel, firma a fost amendată cu 15.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de 63,36 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, în valoare totală de 15.250,94 lei, ca urmare a diferenței constatate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți