12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pensionarii, dar și asigurații sistemului public de pensii, așteptați să-și ridice biletele de tratament de la CJP Olt

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt tranmite că i-au fost repartizate 84 bilete de tratament balnear, aferente seriei a treia, din care 56 au fost alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele interesate din județ. În prezent, mai sunt 28 de bilete care au rămas disponibile în stațiuni precum Amara, Bala, Moneasa sau Pucioasa. Beneficiari ai acestora pot fi pensionarii, care achită jumătate din valoarea pensiei, asigurați ai sistemului public de pensii, și nu numai.

Biletele din această serie au data de plecare în stațiune începând cu 8 aprilie, și se pot ridica de la sediul Casei de Pensii Olt până la data de 4 aprilie, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 6 aprilie.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii; beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii, anunță reprezentanții CJP.

Sursa citată mai arată că în cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului (aproximativ 2.000 de lei), iar în cazul asiguraților contributia este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți