15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Jandarmeriei, marcată de angajații IJJ Olt prin diverse evenimente

- Advertisement -

Anul acesta, pe data de 3 aprilie, se împlinesc 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, iar pentru a marca acest moment aniversar Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt organizează o serie de activități dedicate Zilei Armei. Se vor desfășura un vernisaj, o ședință omagială, precum și prezentări de tehnică și mijloace de protecție și intervenție din dotarea jandarmilor olteni în Parcul Tineretului Slatina.

Miercuri, 30 martie, cu începere de la ora 11:00, la Muzeul Județean Olt se va organiza un vernisaj pentru celebrarea a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, în colaborare cu Muzeul Județean Olt și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt. „În incinta muzeului vor fi expuse lucrările de pictură și fotografie, realizate de copiii Centrului Județean de Cultură și Artă Olt”, spun organizatorii.

Pe 1 aprilie, tot începând cu ora 11:00, în sala de festivități a Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina va avea loc ședința omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române, unde sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu care Jandarmeria Olt cooperează și colaborează, precum și foștii inspectori șefi ai unității.

Duminică, 3 aprilie, chiar de Ziua Armei, jandarmii olteni vor fi prezenți în Parcul Tineretului din municipiul Slatina unde se vor desfășura mai multe activități: prezentare de tehnică și mijloace de protecție și intervenție, autospeciale din dotarea Jandarmeriei Olt, precum și câinii de serviciu alături de care ne desfășurăm activitatea.

„Pentru cei interesați de o carieră militară, pot afla detalii despre admiterea în instituțiile de învățământ ale Jandarmeriei Române. Abilitățile colegilor noștri vor fi testate prin parcurgerea unui traseu cu obstacole, contratimp. Totodată, copiilor și celor care doresc să parcurgă traseul, le va fi prezentat fiecare element pe care îl vor întâlni pe pistă și, împreună cu jandarmii, pot experimenta un antrenament specific pregătirii de specialitate, acesta fiind necompetitiv. O altă provocare pentru cei prezenți în Parcul Tineretului va fi «Challenge accepted». Proba constă în alegerea și desfășurarea în comun a unui exercițiu – jandarmi versus tineri-copii”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al IJJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți