12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Șase olteni internați la SJU Slatina, după ce au fost diagnosticați cu gripă. Un bebeluș cu vârsta de sub un an, printre ei

- Advertisement -

Alte șase persoane din județul Olt, care s-au prezentat la Spitalul Slatina săptămâna trecută, au fost diagnosticate cu gripă sezonieră. Pacienții au avut vârste cuprinse între zero și 35 de ani, cel mai mic dintre ei fiind un bebeluș cu vârsta mai mică de un an.

Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, trei dintre persoane sunt din mediul rural și trei din mediul urban, iar niciuna nu era vaccinată antigripal în sezonul rece 2021 – 2022.

„Cele șase cazuri s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. Persoanele erau nevaccinate  antigripal în sezonul rece  2021 – 2022, iar în urma rezultatelor emise de specialiștii laboratorului din cadrul Institutului Cantacuzino București, acestea au fost confirmate cu virus gripal tip A”, au transmis reprezentanții DSP.

Totodată, în săptămâna 21 – 25 martie, în județ s-au înregistrat și 574 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 21 de persoane internate în spital, și 300 cazuri de pneumonii, cu 32 internări.

DSP Olt transmite încă odată că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva gripei, iar pentru sezonul rece 2021 – 2022 instituția sanitară a catagrafiat 49.393 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.

„Până în acest moment, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 41.330 doze de vaccin gripal tetravalent – produs biologic monodoză cu patru valențe Vaxigrip Tetra. Din cantitatea distribuită unităților medicale vaccinatoare, până în prezent s-au administrat 35.167 doze”, au mai spus specialiștii instituției.

Vaccinarea antigripală poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea anti COVID-19, iar dacă cele două produse nu au fost administrate simultan, nu se impune un interval minim între cele două administrări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți