15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

40 de părinți ai unor elevi de la Școala 3 Slatina, nemulțumiți de schimbarea directorului instituției, au protestat în fața ISJ Olt

- Advertisement -

Inspectoratul Școlar Județean Olt a fost luat cu asalt, joi, de aproape 40 de părinți ai mai multor copii care învață la Școala Gimnazială Nr. 3 din municipiul Slatina. Motivul protestului din fața instituției este nemulțumirea acestora față de numirea profesorului Denisa Maican în funcția de director al unității de învățământ, aceasta urmând să o înlocuiască pe Cristina Nicu, profesoară de Limba și literatura română, care a ocupat postul de conducere de-a lungul ultimilor 11 ani. Având în vedere schimbarea directorului unii dascăli au început să spună că vor pleca din școală.

Părinții vor să fie examinate unele înregistrări video din timpul desfășurării concursului privind postul de director, organizat în ultima perioadă de ISJ, mai precis din momentul derulării probei de verificare a competențelor digitale. Oamenii care au protestat au și depus memorii în acest sens la Inspectoratul Școlar Olt, arătându-și totodată și nemulțumirea schimbării directorului.

Chiar de la toate clasele școlii slătinene au fost depuse memorii la ISJ Olt prin care părinții au spus că nu sunt de acord cu numirea directorului Maican, iar unii dintre protestatari au ținut să-i adreseze și o întrebare lui Victor Iacobescu, adjunctul inspectoratului, care a ieșit să stea de vorbă cu ei: „Ce performanțe are doamna (Denisa Maican n.r.)?”.

Adjunctul ISJ a spus că este deschis dialogului și a cerut o nouă întâlnire cu părinții. „Suntem deschiși dialogului, vă așteptăm vineri să stăm de vorbă. Ședința de validare are loc astăzi, la ora 15.00. S-a dat răspuns la toate memoriile depuse. În ceea ce privește organizarea concursului, nu au fost probleme. Sunt cinci membri în comisie, reprezentantul ISJ, doi profesori din școală, reprezentant al Consiliului Local sau profesor universitar, fiecare membru al comisiei își asumă nota. S-au făcut verificări. A fost un concurs, doamna Denisa Maican a avut o notă mai mare. De-a lungul fiecărui concurs au fost suspiciuni, cei care au pierdut au avut dubii. Noi analizăm toate zvonurile”, a declarat profesorul Victor Iacobescu.

Jurnaliștii i-au luat un punct de vedere și profesoarei Denisa Maican, care a spus că se va duce să-și ocupe funcția de director al Școlii Gimnaziale 3 Slatina, începând cu data de 18 aprilie: „Instigă părinții și manipulează, târăște niște părinți într-o mizerie, este trist. Trebuia să conteste proba ei. Mă voi duce la post pe 18 aprilie”.

Joi, 31 martie, este ultima zi când sunt afișate și validate rezultatele finale de la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director organizat de Inspectoratul Școlar Olt, 4 aprilie fiind ziua de emitere a deciziilor de numire, cu intrarea în vigoare pe 18 aprilie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți