12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Blocul ANL din orașul Balș, finalizat. Zece garsoniere și zece apartamente pentru tineri, destinate închirierii

- Advertisement -

Gabriel Stanciu, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, anunță că obiectivul de investiție ANL din orașul Balș a fost finalizat, zilele trecute acesta participând la recepția celor 20 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Blocul ANL are zece garsoniere și zece apartamente cu 2 camere imobilul fiind construit în amplasamentul din strada Nicolae Bălcescu, nr.135 B, tronson A, pe un regim de înălţime Subsol plus Parter plus 4 etaje, valoarea totală a investiției fiind de peste 3,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Potrivit lui Stanciu, până în prezent ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 802 unități locative în județul Olt, cele mai multe fiind în Slatina, Caracal și Piatra Olt, iar cele mai puține în Corabia. Numărul acestor locuințe sociale pentru tineri, destinate închirierii, sunt împărțite astfel: Slatina – 264 de unități locative, Caracal – 194, Piatra Olt – 120, Balș – 60, Drăgănești Olt – 60, Scornicești – 60, Potcoava – 24 și Corabia – 20.

Agenția Națională pentru Locuințe își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, fiind lansat de ANL în anul 2001.

„Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPAdministraţiei, din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite”, anunță directorul general al ANL.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți