8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiune fulger a polițiștilor rutieri pe drumurile județului. Aproape 90 de conducători auto amendați pentru viteză excesivă

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat joi, timp de patru ore, pe drumurile publice din județ, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare. În cadrul acțiunii fulger, care a avut loc în intervalul orar 16:00 – 20:00, neregulile comise de șoferi în trafic nu au întârziat să apară, aproape 90 dintre aceștia fiind amendați pentru depășirea limitei legale de viteză.

Printre ei a fost și un bucureștean de 46 de ani care joi, în jurul orei 17:00, a fost oprit de polițiștii Serviciului Rutier Olt pe Drumul Național 65 – European 574, în satul Negreni al orașului Scornicești. Bărbatul conducea un autoturism cu viteza de 119 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 90 de zile.

Pentru abaterile constatate în cele patru ore, polițiștii rutieri au dat în total 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei.

„Din totalul amenzilor, 87 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care 22 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și o sancțiune contravențională pentru efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară. De asemenea, au mai fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Sursa citată mai arată că au fost reținute 23 de permise de conducere, dintre care 22 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h și unul pentru efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, fiind reținute și două certificate de înmatriculare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți