17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Curse ilegale de cai pe un drum comunal din sudul județului Olt. Polițiștii au descins în Corabia și o localitate din Dolj

- Advertisement -

Patru percheziții domiciliare în orașul Corabia și una în comuna Ostroveni, județul Dolj, au avut loc vineri la locuințele unor persoane bănuite de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice. Descinderile s-au efectuat în urma unor curse ilegale de cai organizate de trei corăbieni și un doljean din Ostroveni, începând cu luna decembrie 2021 și până în luna martie, pe un drum comunal din sudul județului Olt.

Trei căruțe, trei atelaje ușoare sulky, folosite cel mai des la cursele ilegale, și 12 cai s-au găsit la percheziții, totodată anchetatorii găsind și peste 90.000 de lire sterline și 11.000 de euro, sume de bani câștigate în urma pariurilor făcute la curse, precum și documente și înscrisuri cu privire la cabalinele ce aparțin celor patru bărbați.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2021 – martie 2022, patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 30 și 43 de ani, ar fi organizat și ar fi participat, în calitate de conducători de vehicule cu tracțiune animală, la întreceri neautorizate pe Drumul Comunal 126, între Corabia și cartierul Vârtopu (ce aparține de orașul de la Dunăre n.r.), fapt ce ar fi îngreunat sau împiedicat circulația celorlalți participanți la trafic. În urma descinderilor efectuate, au fost descoperite trei atelaje hipo, trei atelaje de tip sulky și 12 cabaline, ce au fost lăsate în custodia proprietarilor până la finalizarea cercetărilor. De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 90.820 de lire sterline și 11.000 de euro, precum și mai multe documente și înscrisuri”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii rutieri ai Poliției orașului Corabia din cadrul IPJ Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Corabia – Formațiunea de Investigații Criminale și Formațiunea de Ordine Publică,  luptătorilor din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Olt și Dolj, polițiștilor de la Poliția orașului Bechet din Inspectoratul de Poliție Județean Dolj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au participat la descinderile din Corabia și Ostroveni.

Anchetatorii continuă cercetări, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, în cauză fiind deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice și organizarea de pariuri bazate pe rezultatele unor concursuri clandestine, organizate în alte condiții decât cele prevăzute de normele legale în vigoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți