23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

O societate dintr-un cartier din Balș a poluat un pârâu care trece prin oraș. SGA s-a sesizat și a luat măsuri urgente

- Advertisement -

Pârâul Bălășița, care trece prin orașul Balș, a fost poluat în ultimele zile de depozite necontrolate de deșeuri de tipul cenuşă, zgură de aluminiu, identificate în două puncte, în zona podului și în aval la aproximativ 500 de metri. În urma unor apeluri telefonice făcute la Serviciul de Gospodărire a Apelor Olt, reprezentanții instituției s-au sesizat și au mers la fața locului unde, în aval de zonele respective, au constatat irizaţii la suprafaţa apei, identificând și cantități nesemnificative de puiet de pește mort. Au fost luate măsuri urgente, vinovații trebuind să curețe zonele afectate de poluare.

SGA a stabilit că deșeurile aparțineau societății Roy Alloy Product SRL, cu sediul în cartierul Vârtina al orașului Balș, care acum va suporta toate costurile aferente depoluării conform principiului „poluatorul plătește”.

„Personalul Administrației Bazinale de Apă – Sistemul de Gospodărire a Apelor  Olt  s-a deplasat la fața locului, iar Laboratorul de Calitate a prelevat probe de apă din patru puncte: amonte și aval de zona poluată, confluența cu pârâul Gemărtălui și Gemărtălui amonte confluență Olteț. Personalul SGA Olt a creat un baraj de pământ pentru colectarea poluantului și diminuarea fenomenului”, se arată într-un comunicat remis de SGA.

Totodată, alături de SGA Olt în control au fost și reprezentanții Comisariatului Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu și angajați ai Primăriei orașului Balș, cu toții dispunând ca măsură ecologizarea luciului de apă și a malurilor de agentul economic responsabil de poluarea pârâului Bălășița.

Personalul SGA Olt va monitoriza în continuare evenimentul și va urmări implementarea măsurilor impuse societății din Balș.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți