13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 80 de conducători auto, lăsați fără permis pentru diverse abateri în trafic. Unul dintre ei conducea cu peste 170 km/h pe centura municipiului Caracal

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au continuat să acționeze, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, și în week-end-ul 1 – 3 aprilie. Scopul misiunilor din trafic a fost creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare, însă sute de șoferi au fost prinși pe picior greșit de oamenii legii, fiind amendați. Peste 80 dintre ei au rămas și fără permisul de conducere, 63 din cauza faptului că au apăsat prea tare pedala de accelerație și au depășit limita legală de viteză. Conducând cu peste 170 km/h pe centura municipiului Caracal, un bucureștean a fost sancționat contravențional și a fost lăsat pieton pentru următoarele patru luni.

În cadrul activităților de la sfârșitul săptămânii, polițiștii olteni au aplicat în total 624 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 196.990 de lei. Dintre acestea, 232 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 108 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, zece pentru folosirea telefonului mobil la volan, nouă pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 265 pentru alte abateri.

De asemenea, pentru abaterile constatate, s-au reținut 83 de permise de conducere, dintre care 63 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, șapte pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, șapte pentru depășire neregulamentară și șase pentru alte abateri. Au mai fost reținute și 15 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Oamenii legii au mai constatat și șapte infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și două pentru alte infracțiuni.

Prins cu viteză excesivă

Sâmbătă, 2 aprilie, în jurul orei 12:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Varianta Ocolitoare a municipiului Caracal – VO 6G un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 173 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 90 de km/h. Șoferul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Conduceau în stare de ebrietate

Polițiștii rutieri au depistat în trafic și doi conducători auto băuți, unul dintre ei neavând nici permis de conducere.

În seara zilei de vineri, 1 aprilie, în jurul orei 20:00, polițiștii Poliției Orașului Corabia au prins, în comuna Izbiceni, un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, având permisul de conducere anulat. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Și duminică, 3 aprilie, în jurul orei 07:00, în comuna Doboroteasa, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Verguleasa, au depistat un bărbat de 50 de ani, din județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Drăgășani, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți