17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sensuri giratorii permanente în trei intersecții importante din Slatina. Acestea le înlocuiesc pe cele temporare din balize

- Advertisement -

În ultima ședință a Consiliului Local Slatina s-au aprobat studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici pentru trei obiective de investiții privind amenajarea de sensuri giratorii. Pentru construirea celor trei sensuri giratorii permanente din municipiu, Primăria va aloca aproximativ 1,5 milioane de lei, fără TVA, cel mai costisitor fiind cel de la intersecția bulevardului Alexandru Ioan Cuza cu strada Tunari, investiția ridicându-se la aproximativ 700.000 de lei, fără TVA. Celelalte sensuri, care au drept scop fluidizarea traficului rutier, urmează a fi amenajate la intersecția strada Banului – strada Poenii – Strada Cuza Vodă și intersecția străzii Ecaterina Teodoroiu – strada Cuza Vodă – strada Tunari. Durata de execuție a celor trei sensuri giratorii este de trei luni pentru fiecare.

Până acum, în cele trei intersecții au fost amplasate temporar sensuri giratorii din balize, iar acestea au avut drept rezultat fluidizarea traficului.

Pe lângă acest motiv, potrivit referatului de aprobare a proiectului, în privința realizării acestor investiții s-a mai avut în vedere: traficul auto care a atins valori crescute în ultimii ani cu frecvențe mari (strada Ecaterina Teodoroiu, Bulevardul A. I. Cuza, strada Banului); configurația intersecției străzilor Banului – Poenii – Cuza Vodă care nu prezintă o bună vizibilitate pentru autovehiculele care circulă dinspre strada Cuza Vodă spre strada Poenii și invers, ținând cont de faptul că aceste străzi sunt fără prioritate, iar accesul se face doar intersectând strada Banului; blocajele care se produc la anumite ore (strada Ecaterina Teodoroiu), în special dinspre zona industrială.

Totodată, autoritățile locale au mai ținut cont de: dificultatea accesului în intersecția străzilor Ecaterina Teodoroiu – Cuza Vodă – Tunari a autoturismelor care vin de pe străzile secundare fără prioritate, respectiv Tunari și Cuza Vodă; faptul că străzile Ecaterina Teodoroiu și Bulevardul  Aleaxandru Ioan Cuza colectează un număr mare de autovehicule care se îndreaptă către zona centrală a municipiului; dificultatea accesului în intersecția Bulevardului A. I. Cuza – strada Tunari a autoturismelor care vin de pe străzile secundare fără prioritate, respectiv strada Tunari, lucru cauzat în mare parte și de construirea în vecinătatea intersecției a unei zone de agrement și a restaurantului de tip fast-food McDonald’s, cu acces din ambele străzi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți