2.3 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii: „România este stabilă din punct de vedere al asigurării securității alimentare a populației”

- Advertisement -

Sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a găzduit marți o nouă întâlnire săptămânală de lucru a ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt, și reprezentanții Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) și cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN. Politicianul a ținut să spună că în România nu există motive de îngrijorare privind disponibilul de cereale de pe piață, țara noastră fiind stabilă din punct de vedere al asigurării securității alimentare a populației.

„Am certitudinea că prin continuarea dialogului constant, putem avea o imagine clară a disponibilului de cereale de pe piață și, în urma discuțiilor săptămânale, constat că nu există motive de îngrijorare în această privință. Datele ne indică faptul că asistăm la o temperare a pieței și că România este stabilă din punct de vedere al asigurării securității alimentare a populației”, a subliniat ministrul Chesnoiu, parlamentar social democrat de Olt.

Întâlnirea ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a încadrat în activitatea de monitorizare a stocurilor de cereale ale României, desfășurată periodic, în contextul schimbărilor de pe piețele internaționale de la declanșarea agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei.

Potrivit lui Adrian Chesnoiu, concluziile desprinse în urma întâlnirii au fost că în ultima săptămână s-a constatat un ritm mai scăzut de încheiere a contractelor pentru realizarea operațiunilor de export, ceea ce reprezintă un semnal că piața cerealelor este stabilă și echilibrată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți