3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Conducta de aducțiune de la Podul Olt s-a rupt. Fluctuații de presiune și modificări ale turbidității apei în Slatina

- Advertisement -

Conducta de aducțiune care preia apa din forajele de pe malul drept al râului Olt, amplasată pe podul rutier care traversează Oltul, a fost serios avariată în după-amiaza zilei de vineri, după ce suporții de sprijin ai acesteia au cedat și o parte din aceasta s-a desprins. Anunțul a fost făcut de Compania de Apă Olt, reprezentanții instituției transmițând că urmează să înceapă lucrările provizorii pentru înlocuirea conductei rupte. Pe parcursul intervenției muncitorilor companiei, în tot municipiul Slatina pot să apară fluctuații de presiune și modificări ale turbidității apei.

Intervenția CAO nu a început deocamdată, deoarece investiția care urmează a fi efectuată printr-un proiect cu bani europeni și presupune închiderea traficului de pe podul rutier de peste râul Olt.

„Menționăm că această conductă de aducțiune este prevăzută pentru reabilitare în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020». Lucrările nu au putut începe, încă, deoarece investiția presupune închiderea circulației rutiere pe Podul Olt, una dintre cele mai circulate artere din România, singura cale de acces de la Craiova la Pitești”, a declarat Crina Jilavu, purtător de cuvânt al Companiei de Apă.

Sursa citată mai spune că echipele CAO pot începe aceste lucrări urgente numai după darea în folosință a Tronsonului II al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești, care va prelua tot traficul rutier de pe acest tronson de drum.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți