20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Osica de Sus, singura primărie din județ care a solicitat avizarea unui centru temporar pentru sacrificarea mieilor

- Advertisement -

Ne mai despart doar două săptămâni și câteva zile până la Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului și, potrivit reprezentanților Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt, doar Primăria comunei Primăria Osica de Sus a solicitat instituției avizarea centrului temporar pentru sacrificarea mieilor timp de două zile, respectiv pe 17 aprilie, Duminica Floriilor, și în data de 23 aprilie, adică Sâmbăta de dinaintea Paștelui. Acesta ar urma să funcționeze în Târgul Săptămânal ca și până acum.

Însă, primăriile mai pot cere să deschidă centre temporrare de sacrificare până săptămâna următoare, spun reprezentanții DSVSA Olt.

„Am primit o singură solicitare de la Osica de Sus, pentru 17 și 23 aprilie, două zile, așa cum fac ei în fiecare an. Primăriile mai pot solicita organizarea centrelor temporare de sacrificare până săptămâna viitoare, pentru că aceste spații trebuie să fie amenajate. Noi mergem și verificăm, vedem dacă respectă minime condiții de igienă, de bunăstare pentru animale, dacă au posibilitatea să gestioneze subprodusele ce rezultă din sacrificare. De la Slatina nu am primit nicio solicitare până acum, ultimul an în care au deschis centrul fiind 2019”, au declarat reprezentanții DSVSA Olt.

9 – 16 aprilie, premergătoare Paștelui catolic, și 9 – 23 aprilie, premergătoare Paștelui ortodox, în intervalul orar 07:00 – 17:00, sunt perioadele în care este permisă funcționare spațiilor de sacrificare a mieilor, avizate de inspectorii sanitari veterinari.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți