14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Actorul, regizorul și animatorul cultural Nicu Popa – PIN a trecut în neființă

- Advertisement -

Cultura slătineană este mai săracă, după ce a mai pierdut un om de valoare. Sâmbătă seara, la doar 64 de ani, după ce a suferit un infarct miocardic, actorul, comediantul, regizorul și animatorul cultural Nicolae Ioan Popa, PIN, s-a stins din viață. Nicu Popa a fost de-a lungul anilor mentor pentru zeci de pasionați de actorie, mulți dintre ei putând fi văzuți ulterior în spectacole de teatru.

Vestea tristă i-a șocat pe toți, având în vedere că în seara zilei de 7 aprilie, Nicolae Popa a urcat pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul Slatina, jucând în piesa de teatru „Când ai cu ce, dar n-ai cu cine… sau invesr?”, în regia lui Gelu Nicolae.

Mulți dintre cei care l-au cunoscut, au jucat alături de Nicu Ioan Popa, PIN, sau pur și simplu au lucrat cu acesta și în alte împrejurări au scris pe paginile lor de Facebook mesaje de condoleanțe.

„În seara aceasta (sâmbătă, 9 aprilie n.r.), bunul meu prieten și coleg, actorul Nicu Popa – PIN a plecat. Ne-a părăsit! A plecat atât de repede. Domnul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească! N-am să te uit, prieten drag!”, a transmis Gelu Nicolae.

Actorul slătinean Remur Iordache a ținut să-i mulțumească lui Nicolae  Popa pentru că datorită lui a ajuns unde este acum: „Datorită Dumneavoastră am ajuns actor și regizor. Mentorul și cel căruia îi datorez tot succesul meu în arta spectacolului. Să vă odihnească Bunul Dumnezeu și să ne călăuziți pașii în teatru, ca și până acum, că mult ați mai iubit Teatrul! Dumnezeu să vă odihnească în pace, Maestre!”.

Valerica Predescu a debutat într-o piesa de teatru alături de actorul Nicu Popa, care a fost și regizor al spectacolului „Năpasta”. „Doar lacrimi… «O Ancă mai potrivită în -Năpasta- mea nici că puteam să mai găsesc!»… sunt cuvintele pe care mi le-a șoptit la ureche PIN înainte de-a urca pe scenă la debutul meu în teatru… Mulțumesc, maestre!”, a scris Valerica Predescu.

Și colegii de la Secția Programe și Proiecte a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt au transmis un mesaj de condoleanțe: „Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat de dispariția colegului nostru Nicu Popa. O lumânare aprinsă şi gândurile noastre să te însoțească în călătoria ta eternă! Sincere condoleanţe familiei!”.

Ionuț Tănase poate spune că a fost, de asemenea, coleg cu actorul Nicolae Ioan Popa, însă a lucrat cu acesta din spatele scenei. „Odihnă veșnică! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, Nea Nicu”, a scris sunetistul și luministul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina pe pagina sa de socializare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți