14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Anexa unei case din Cezieni, folosită ca bucătărie de vară și magazie de lemne, distrusă de un incendiu de proporții

- Advertisement -

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică noaptea, la anexa gospodărească a unei locuințe, care era folosită drept bucătărie de vară și magazie de lemne, la fața locului deplasându-se pompierii Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că la sosirea echipajelor, ardeau, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, o anexă gospodărească, folosită ca bucătărie de vară și magazie de lemne în care erau aproximativ trei tone de lemne de foc, cu posibilități de propagare la locuința aflată în apropiere. Incendiul a fost localizat în limitele găsite.

„Intervenția pompierilor, pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat mai bine de trei ore. În urma incendiului au ars anexa gospodărească, bunurile aflate în interior și trei tone de lemne de foc”, a spus reprezentantul ISU.

În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit cauza probabilă a izbucnirii incendiului, aceasta fiind un scurtcircuit electric, produs la o priză cu defecţiuni sau improvizaţii.

Reprezentanții ISU Olt reamintesc locuitorilor din județ principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de instalațiile electrice suprasolicitate, cu defecţiuni sau improvizaţii: nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți