3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Bilete de tratament balnear pentru aproape o sută de olteni, puse la dispoziție de Casa de Pensii în a patra serie

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt a anunțat la începutul acestei săptămâni că au fost repartizate aproape o sută bilete de tratament balnear, mai exact 93, aferente seriei a patra din acest an, din care 29 au fost alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele interesate, iar 64 de bilete au rămas disponibile în stațiuni precum Amara, Bala, Buziaș, Olănești, Covasna sau Pucioasa.

Biletele disponibile se vor distribui prin solicitare directă din partea personelor care se prezintă la sediul Casei de Pensii, chiar dacă până la această dată nu au depus cerere. Data de prezentare în stațiune pentru biletele din această serie este perioada 24 – 26 aprilie, durata sejurului fiind de 16 zile calendaristice.

„Lista cererilor aprobate este afișată la sediul CJP și pe pagina de internet a instituției și se pot ridica până la data de 18 aprilie, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 20 aprilie. Actele necesare eliberării biletelor de tratament sunt: cerere, actul de identitate, cuponul lunii martie 2022 și biletul de trimitere de la medicul de familie”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Casa de Pensii Olt.

Pot beneficia de tratament balnear pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.000 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți