12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul și viceprimarul din Topana, implicați într-un scandal în Argeș. Starea conflictuală generată de un transport de lemne 

- Advertisement -

Gheorghe Barbu, primar al comunei Topana, viceprimarul localității Răducu Ciucă, dar și o a treia persoană, au fost implicați luni seara într-un scandal ce a avut loc în localitatea argeșeană Ciomăgești, la care au luat parte și două persoane din comuna Uda, județul Argeș. Conflictul a izbucnit de la un transport de lemne ce era efectuat pe un drum județean, polițiștii Poliției municipiului Pitești fiind sesizați despre eveniment prin apelul de urgență 112.   

Ulterior, la fața locului au intervenit oamenii legii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu.

„Polițiștii au constatat faptul că, pe DJ 678 G, în localitatea Ciomăgești, județul Argeș, a avut loc o stare conflictuală între trei persoane din localitatea Topana, județul Olt, și două persoane din Uda, județul Argeș, generată de un transport de lemne. Din primele verificări s-a stabilit că cei trei bărbați din Topana au blocat, cu două autoturisme, autoutilitara cu care bărbații din Uda transportau material lemnos. Ulterior, între cele două părți ar fi avut loc o stare conflictuală, agresându-se reciproc. În urma altercației, două dintre persoanele din localitatea Topana au fost transportate la spital”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

Printre bărbații care au avut nevoie de îngrijiri medicale a fost chiar primarul din Topana, însă niciunul dintre ei nu a rămas internat.

Potrivit IPJ Argeș, unul dintre cei trei olteni a reclamat, verbal, faptul că, în timpul altercației, i-ar fi dispărut o sumă de bani din torpedoul autoturismului pe care l-a folosit pentru a bloca autoutilitara. De cealaltă parte, a fost reclamat, verbal, faptul că, în urma altercației, a fost avariat geamul autoutilitarei, mai arată oamenii legii argeșeni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, până în prezent, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, șoferilor celor două autoturisme, fiind, totodată, aplicate măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere pentru 90 de zile și a unui certificat de înmatriculare. Autoutilitara, cu lemnele ce erau transportate, a fost condusă la sediul Poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Oamenii legii au sesizat în acest caz și Garda Forestieră. „În ceea ce privește legalitatea transportului de material lemnos, a fost sesizată Garda Forestieră, care, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, va verifica, în cursul zilei de astăzi (marți, 12 aprilie n.r.), toate aspectele și, în funcție de cele constatate, va lua măsuri în consecință”, mai precizează IPJ Argeș.

Polițiștii au deschis un dosar penal din oficiu, având în vedere că până la orele dimineții de marți niciuna dintre părțile implicate în scandal nu a depus pângere. „Având în vedere faptul că, până în dimineața acestei zile, nu au fost depuse plângeri pentru lovire sau alte violențe și pentru distrugere, polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au întocmit dosar penal, din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, iar verificările continuă, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, se mai precizează în comunicatul Poliției argeșene.

Ce spune edilul despre conflict

Primarul a făcut declarații cu privire la incidentul în care a fost implicat în seara zilei de luni. În primul rând, Gheorghe Barbu a spus că nu se mai află în spital, fiind acasă, dar se simte rău.

„Nu mai sunt în spital, am venit acasă, mă simt rău. Mă duceam cu vicele și cu un alt coleg într-un sat vecin, avem o rudă acolo. În timp ce eram în satul acela, a apărut într-o uliță laterală, un camion încărcat cu lemne. Acela când a văzut mașina mea că o cunoaște, a băgat să dea cu spatele. Atunci mi-am dat seama că este ceva, de fuge și se ferește. Am verificat în sistemul SUMAL, de pe telefon, și am văzut că nu avea aviz deloc la cantitatea de lemne. Era la un kilometru de pădure, voia să le ducă undeva să le ascundă, să le poată duce fără acte. Era autorizat, are firmă de exploatare, dar are voie să transporte doar canttitatea prevăzută în acte. Nu-l oprește nimeni, cel puțin ce ține de Olt, este zmeu… Într-o discuție, vorbea la telefon, și ăla îi zice, sună la cine trebuie, păi nu bă că nu sunt la Olt, sunt pe Argeș. Ce înțelegeți prin asta!? (…) Matei Gheorghiță îl cheamă… După ce am văzut că nu are acte, m-am dus la el. Am coborât, a coborât și el, băiatul cu care eram a sunat la 112 să verifice transportul, că eram trei inși, și vicele era. Eu mă duceam înapoi la mașină… eu căzusem, m-a lovit direct în cap și m-a lăsat lat, n-am mai știut. Am căzut fără să mai știu. El a dat în mine și asta a fost tot, noi așteptam să vină poliția. El a chemat alți băieți, muncitori și pe fratele lui, s-au făcut cinci inși și au tăbărât pe noi. Vicele (Ciucă Răducu) a fugit, mai tânăr, a evitat, a fugit. Am fugit în mașină, m-am încuiat, dar a rămas celălalt, Grigoroiu Constantin, pe el l-au jucat în picioare toți cinci. Eu am început să țip, că eram în sat. (…) Poliția a venit cam în 40 de minute. Eu am sunat la salvare că nu mă simțeam bine, îmi curgea sânge, ăla nu se mai ridica de jos, a durat o oră și jumătate să vină salvarea. Din Argeș au venit polițiștii. I-au pus fiola vicelui, că i-au găsit 0,005 și i-au luat permisul… Avem conflicte de mai mulți ani cu băiatul ăsta. Au ceva cu mine. (…) Taie aici în Olt și Argeș, au exclusivitate pe zona Topana, Ciomăgești, Uda, taie din Pădurea Seaca, Pădurea Topana, numai el taie, mai e unul, dar l-au speriat și pe ăla, a fugit. Dacă pătrund unii să taie lemn, i-au corectat. Băiatul meu a avut o afacere în domeniu, dar de cinci ani nu mai are, de atunci a plecat rivalitatea dintre mine și el”, a declarat edilul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți