13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un tată din Piatra Olt i-a sesizat pe polițiști că fiica sa de 13 ani a fost răpită. Plecase de bunăvoie cu prietenul la Slatina

- Advertisement -

O copilă de 13 ani, din orașul Piatra Olt, de cetățenie romă, a fost căutată de polițiști în seara zilei de miercuri, după ce polițiștii din localitate au fost sesizați de tatăl acesteia cu privire la faptul că este posibil să fi fost răpită. Oamenii legii au căutat-o, fiind găsită în aproape o jumătate de oră de la sesizare, aceștia stabilind că nu este vorba despre așa ceva și că fata, împreună cu prietenul său, de 22 de ani, tot de etnie romă, din Drăgășani, s-au urcat de bunăvoie într-o mașină de ocazie condusă de un slătinean. Ambii au fost găsiți în Cartierul Progresu’ din municipiul Slatina, de unde ar fi urmat să plece către municipiul Drăgășani din județul Vâlcea.

În jurul orei 18:10 a zilei de miercuri, 13 aprilie, polițiștii din orașul Piatra Olt au fost sesizați telefonic de localnic cu privire la faptul că fiica sa, minoră, ar fi fost forțată să urce într-un autoturism de culoare închisă, ce a plecat într-o direcție necunoscută.

Oamenii legii din localitate s-au deplasat imediat la fața locului, fiind începută acțiunea de căutare a copilei de 13 ani, alertați fiind inclusiv polițiștii din județele învecinate Oltului.

„De îndată, au fost declanșate activități specifice de căutare de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, fiind alertate și județele limitrofe, în vederea depistării minorei. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este de culoare argintie. În jurul orei 18:35, în municipiul Slatina, polițiștii Poliției municipiului Slatina au depistat și oprit, în trafic, autoturismul căutat. La volanul acestuia se afla un bărbat de 55 de ani, iar ca pasageri au fost identificați un tânăr, în vârstă de 22 ani și minora respectivă”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Poliției Slatina, pentru a da declarații cu privirele la cele întâmplate.

„În urma audierilor, s-a constat faptul că minora nu a fost victima niciunei infracțiuni, urcându-se de bunăvoie în autoturismul ce a fost oprit de tânărul de 22 de ani, pentru a fi transportați în municipiul Slatina”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

Ulterior, fata din Piatra Olt a fost introdusă într-un complex de servicii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, din municipiul Slatina, fiind efectuate verificări cu privire la situația familială a acesteia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți