10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi la traficanți de droguri din Slatina. Doi bărbați au fost reținuți

- Advertisement -

Doi slătineni, de 29, respectiv 32 de ani, au fost reținuți, iar joi, 14 aprilie, urmează a fi prezentați magistraților Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunii de trafic intern de droguri de risc în formă continuată. Măsura s-a dispus după ce miercuri, 13 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat șase percheziții domiciliare în municipiul Slatina la cei doi bărbați, și nu numai.

„Din cercetările anchetatorilor a reieșit că, din anul 2021 și până în prezent, șase persoane ar fi comercializat droguri de risc către mai multe persoane din județele Olt și Vâlcea”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt și DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 3,9 kilograme de fragmente vegetale – canabis, droguri care urmau a fi vândute, o armă cu alice, zece cutii ce conțin aproximativ 2.000 de alice, două telefoane mobile și un cântar electronic.

11 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii, ulterior, trei dintre acestea fiind conduse la sediul Serviciului Teritorial Craiova al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, procurorii DIICOT au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de doi bărbați, cu vârstele de 29 și 32 de ani, ambii din Slatina. Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, iar joi aceștia vor fi prezentați Tribunalului Dolj, cu propuneri legale.

Potrivit anchetatorilor, descinderile de miercuri s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți